Najděte si recept
Na co máte chuť?

Prezidentský kapr pečený na černém pivě
Pro Václava Havla ho připravovala paní Irena Košíková, známá jako Čirina, která na čas pečovala i o jeho domácnost. Její vaření mohly ochutnat a obdivovat mnozí špičkoví světoví politici, ale i prostý lid, pro který vařila téměř dvě desítky let ve své restauraci – podle receptů a s výsledky hodnými státního vyznamenání!
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- porce kapra 8 ks
- hladká mouka na obalení
- rostlinný olej na smažení
- cibule, nakrájené na půlměsíčky 3–4 ks
- černé pivo 200 ml
- kvalitní kečup 2 lžíce
- anglická slanina 8 silnějších plátků
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Porce kapra osolte, opepřete a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm krátce, ale zprudka opečte.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Maso přesuňte do pekáčku, posypte půlměsíčky cibule a zalijte pivem prošlehaným s kečupem.
- Slaninu při jednom okraji několikrát nařízněte, rozložte ji navrch, vložte do trouby a pečte asi 30 až 40 minut, až se slanina vyškvaří a vznikne hustá, zkaramelizovaná šťáva.