Suroviny
- kapr 8 ks
- hladká mouka (na obalení)
- rostlinný olej (na smažení)
- cibule (nakrájené na půlměsíčky) 3–4 ks
- černé pivo 200 ml
- kečup (kvalitní ) 2 lžíce
- anglická slanina 8 silnějších plátků
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Porce kapra osolte, opepřete a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm krátce, ale zprudka opečte.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Maso přesuňte do pekáčku, posypte půlměsíčky cibule a zalijte pivem prošlehaným s kečupem.
- Slaninu při jednom okraji několikrát nařízněte, rozložte ji navrch, vložte do trouby a pečte asi 30 až 40 minut, až se slanina vyškvaří a vznikne hustá, zkaramelizovaná šťáva.
Prezidentský kapr pečený na černém pivě Zdroj: Marek Kučera