Prezidentský kapr pečený na černém pivě

Moje hodnocení
5x

Pro Václava Havla ho připravovala paní Irena Košíková, známá jako Čirina, která na čas pečovala i o jeho domácnost. Její vaření mohly ochutnat a obdivovat mnozí špičkoví světoví politici, ale i prostý lid, pro který vařila téměř dvě desítky let ve své restauraci – podle receptů a s výsledky hodnými státního vyznamenání!

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • porce kapra 8 ks
  • hladká mouka na obalení
  • rostlinný olej na smažení
  • cibule, nakrájené na půlměsíčky 3–4 ks
  • černé pivo 200 ml
  • kvalitní kečup 2 lžíce
  • anglická slanina 8 silnějších plátků
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Porce kapra osolte, opepřete a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm krátce, ale zprudka opečte.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Maso přesuňte do pekáčku, posypte půlměsíčky cibule a zalijte pivem prošlehaným s kečupem.
  3. Slaninu při jednom okraji několikrát nařízněte, rozložte ji navrch, vložte do trouby a pečte asi 30 až 40 minut, až se slanina vyškvaří a vznikne hustá, zkaramelizovaná šťáva.

Další neotřelé recepty z kapra najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty