reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Prezidentský kapr pečený na černém pivě
Autor: Marek Kučera Prezidentský kapr pečený na černém pivě

Prezidentský kapr pečený na černém pivě

Hodnoceno: 3x
Pro Václava Havla ho připravovala paní Irena Košíková, známá jako Čirina, která na čas pečovala i o jeho domácnost. Její vaření mohly ochutnat a obdivovat mnozí špičkoví světoví politici, ale i prostý lid, pro který vařila téměř dvě desítky let ve své restauraci – podle receptů a s výsledky hodnými státního vyznamenání!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Porce kapra osolte, opepřete a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm krátce, ale zprudka opečte.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Maso přesuňte do pekáčku, posypte půlměsíčky cibule a zalijte pivem prošlehaným s kečupem. 
  3. Slaninu při jednom okraji několikrát nařízněte, rozložte ji navrch, vložte do trouby a pečte asi 30 až 40 minut, až se slanina vyškvaří a vznikne hustá, zkaramelizovaná šťáva.
Prezidentský kapr pečený na černém pivě
Autor: Marek Kučera Prezidentský kapr pečený na černém pivě

Další neotřelé recepty z kapra najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Časopis Prima FRESH Vánoce 2020

Užijte si svátky plné pohody a skvělého jídla s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

Související témata: kapr , černé pivo , Hlavní jídla , Česká kuchyně