Poklady maďarské kuchyně: Zapečený kapr s brambory, zeleninou a smetanou

Moje hodnocení
1x

V Maďarsku se tento recept na kapra přičítá vlivu srbské kuchyně, ale nic se nemění na tom, že je jedním z nejoblíbenějších na přípravu známé ryby. Velmi svěží úprava!

4 porce
90 minut
maďarská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce ve vroucí osolené vodě tak akorát, aby změkly. Sceďte je a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Kapří filety po délce několikrát nakrojte a pak je rozkrojte napříč na 4 stejné kousky. Do každého zastrčte plátek slaniny.
  3. V misce promíchejte mouku s paprikou a kousky ryby obalte ve směsi. Pak je opečte na rozehřátém másle, asi 1 minutu z každé strany.
  4. Očištěné papriky nakrájejte na kolečka. Zapékací formu vymažte kouskem másla. Na dno rozložte vrstvu plátků brambor, osolte, rozložte kousky ryby, pak kolečka paprik, nakrájená rajčata a plátky cibule. Troubu předehřejte na 180 °C.
  5. Zalijte smetanou promíchanou s rozehřátým máslem z pánve po opékání ryb, vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut.

Vyzkoušejte netradiční chuťovku – kapra marinovaného v ryzlinku podle návodného videorecpetu

Kompletní recept najdete ZDE: Kapr marinovaný v ryzlinku

Inspirujte se i dalšími recepty ze žhavé maďarské kuchyně

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty