Suroviny
- brambory 800 g
- filet z kapra 800 g
- slanina (plátky) 100 g
- hladká mouka 5 lžic
- sladká mletá paprika 1 lžička
- máslo 100 g
- zelená paprika 4–5 ks
- rajče (velké) 2 ks
- cibule (velké) 2 ks
- zakysaná smetana 200 ml
- hladkolistá petržel
- sůl
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce ve vroucí osolené vodě tak akorát, aby změkly. Sceďte je a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Kapří filety po délce několikrát nakrojte a pak je rozkrojte napříč na 4 stejné kousky. Do každého zastrčte plátek slaniny.
- V misce promíchejte mouku s paprikou a kousky ryby obalte ve směsi. Pak je opečte na rozehřátém másle, asi 1 minutu z každé strany.
- Očištěné papriky nakrájejte na kolečka. Zapékací formu vymažte kouskem másla. Na dno rozložte vrstvu plátků brambor, osolte, rozložte kousky ryby, pak kolečka paprik, nakrájená rajčata a plátky cibule. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Zalijte smetanou promíchanou s rozehřátým máslem z pánve po opékání ryb, vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut.
Vyzkoušejte netradiční chuťovku – kapra marinovaného v ryzlinku podle návodného videorecpetu
Kompletní recept najdete ZDE: Kapr marinovaný v ryzlinku
Inspirujte se i dalšími recepty ze žhavé maďarské kuchyně