Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule
Zdroj: Hostina
Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule
Zdroj:
Hostina
Lehce zemitá chuť chřestu fantasticky ladí s tučnějším kapřím masem. Cibulové čatní dodává nejen barvu, ale i vítanou nasládlou chuť, která mírní tučnost ryby. Na brambory si nikdo ani nevzpomene, ale sklenku suchého bílého či růžového vína zajisté každý uvítá.
Postup přípravy
-
Začněte přípravou čatní. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a badyán, osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Přisypte cukr, ztlumte teplotu na mírnou a nechte ho zkaramelizovat. Podlijte balzamikovým octem, promíchejte a vařte 10 minut do zhoustnutí.
-
Chřest očistěte, bílý oloupejte, odkrojte spodní zdřevnatělé části a blanšírujte ho 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Pak ho vyjměte a nechte okapat a trochu zchladnout.
-
Mezitím očistěte kapří filety, pomocí pinzety je zbavte kostí, odstraňte případné šupiny, ale kůži ponechte a rozkrojte na dvě porce. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, filety osolte a opepřete, položte je kůží dospod do horké pánve a opékejte dozlatohněda. Zhruba po 2 minutách otočte a ještě 2 minuty dopékejte.
-
Okapaný chřest nakrájejte na tenké proužky. Zakápněte je v míse zbylým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte.
-
Chřest rozdělte na talíře, přelijte smetanou a navrch položte rybu. Ozdobte cibulovým čatní.
Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule 2
Zdroj: Hostina
Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule 2
Zdroj:
Hostina