Marcel Ihnačák

Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule

Moje hodnocení
12x

Lehce zemitá chuť chřestu fantasticky ladí s tučnějším kapřím masem. Cibulové čatní dodává nejen barvu, ale i vítanou nasládlou chuť, která mírní tučnost ryby. Na brambory si nikdo ani nevzpomene, ale sklenku suchého bílého či růžového vína zajisté každý uvítá.

2 porce
60 minut

Suroviny

Čatní

Postup přípravy

  1. Začněte přípravou čatní. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a badyán, osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Přisypte cukr, ztlumte teplotu na mírnou a nechte ho zkaramelizovat. Podlijte balzamikovým octem, promíchejte a vařte 10 minut do zhoustnutí.
  2. Chřest očistěte, bílý oloupejte, odkrojte spodní zdřevnatělé části a blanšírujte ho 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Pak ho vyjměte a nechte okapat a trochu zchladnout.
  3. Mezitím očistěte kapří filety, pomocí pinzety je zbavte kostí, odstraňte případné šupiny, ale kůži ponechte a rozkrojte na dvě porce. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, filety osolte a opepřete, položte je kůží dospod do horké pánve a opékejte dozlatohněda. Zhruba po 2 minutách otočte a ještě 2 minuty dopékejte.
  4. Okapaný chřest nakrájejte na tenké proužky. Zakápněte je v míse zbylým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte.
  5. Chřest rozdělte na talíře, přelijte smetanou a navrch položte rybu. Ozdobte cibulovým čatní.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marcel Ihnačák

Slovart Hostina Marcel Ihnačák

Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.

Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."

Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty