zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule
Autor: Hostina Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule

Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule

Hodnoceno: 6x
Lehce zemitá chuť chřestu fantasticky ladí s tučnějším kapřím masem. Cibulové čatní dodává nejen barvu, ale i vítanou nasládlou chuť, která mírní tučnost ryby. Na brambory si nikdo ani nevzpomene, ale sklenku suchého bílého či růžového vína zajisté každý uvítá.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. Začněte přípravou čatní. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a badyán, osolte, opepřete a opékejte dozlatova. Přisypte cukr, ztlumte teplotu na mírnou a nechte ho zkaramelizovat. Podlijte balzamikovým octem, promíchejte a vařte 10 minut do zhoustnutí. 
  2. Chřest očistěte, bílý oloupejte, odkrojte spodní zdřevnatělé části a blanšírujte ho 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Pak ho vyjměte a nechte okapat a trochu zchladnout. 
  3. Mezitím očistěte kapří filety, pomocí pinzety je zbavte kostí, odstraňte případné šupiny, ale kůži ponechte a rozkrojte na dvě porce. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, filety osolte a opepřete, položte je kůží dospod do horké pánve a opékejte dozlatohněda. Zhruba po 2 minutách otočte a ještě 2 minuty dopékejte. 
  4. Okapaný chřest nakrájejte na tenké proužky. Zakápněte je v míse zbylým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. 
  5. Chřest rozdělte na talíře, přelijte smetanou a navrch položte rybu. Ozdobte cibulovým čatní. 
Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule
Autor: Hostina Křupavý kapr s chřestem a čatní z červené cibule

reklama

Hostina
Marcel Ihnačák

Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.

Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."

Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty. 

Vydalo nakladatelství Slovart.