Suroviny
- ryzlink (suchý ) 400 ml
- bílý vinný ocet 50 ml
- cukr krupice 1 lžíce
- sůl 4 lžičky
- celý pepř 6 kuliček
- hrubozrnná hořčice 3 lžíce
- kapr (pečený) asi 500 g
- červená paprika (sladká) 1/2 ks
- citrony 3 plátky
- červená cibule 1 ks
- tymián pár snítek
Postup přípravy
- Víno s octem, cukrem, solí a pepřem nechte přejít varem v malém hrnci. Pak do svařené tekutiny vmíchejte hořčici. Připravenou marinádu nechte vychladnout.
- Z pečeného kapra sloupněte kůži a pečlivě odstraňte kosti. Do větších zavařovacích sklenic vkládejte větší kusy kapřího masa, proužky papriky, citron, cibuli nakrájenou na kolečka a tymián – střídejte je, dokud sklenici nenaplníte. Potom zalijte marinádou až po okraj a dejte na dva dny rozležet do chladničky.
- Chcete-li, aby byl marinovaný kapr trochu ostřejší, stačí přidat do sklenice čerstvé chilli papričky.