Suroviny
- suchý ryzlink 400 ml
- bílý vinný ocet 50 ml
- cukr krupice 1 lžíce
- Sůl 4 lžičky
- celý pepř 6 kuliček
- hrubozrnná horčice 3 lžíce
- pečený kapr asi 500 g
- červená sladká paprika 1/2 ks
- Citron 3 plátky
- červená cibule 1 ks
- pár snítek čerstvého tymiánu
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.10 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Připravte si tuto oblíbenou rybí delikatesu podle videoreceptu:
Uložit
Postup přípravy
- Víno s octem, cukrem, solí a pepřem nechte přejít varem v malém hrnci. Pak do svařené tekutiny vmíchejte hořčici. Připravenou marinádu nechte vychladnout.
- Z pečeného kapra sloupněte kůži a pečlivě odstraňte kosti. Do větších zavařovacích sklenic vkládejte větší kusy kapřího masa, proužky papriky, citron, cibuli nakrájenou na kolečka a tymián – střídejte je, dokud sklenici nenaplníte. Potom zalijte marinádou až po okraj a dejte na dva dny rozležet do chladničky.
- Chcete-li, aby byl marinovaný kapr trochu ostřejší, stačí přidat do sklenice čerstvé chilli papričky.