Suroviny
- mrkev 25 g
- zelené fazolky 25 g
- lilek 25 g
- bambus (nakládaný ) 25 g
- kapr (filet) 1 ks
- zelená curry pasta 1 lžička
- kokosové mléko 150 ml
- olej 1 lžíce
- cukr
- rybí omáčka
- limetka
- koriandr (čerstvý )
Postup přípravy
- Oloupejte a nakrájejte zeleninu. Očistěte rybu, poté ji osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte olej a dejte na něj rybí filet a zeleninu. Prudce zarestujte, až bude ryba i zelenina opečená dohněda, a poté zalijte kari omáčkou, kterou připravíte smícháním kari pasty a kokosového mléka. Vše dohromady vařte 5–7 minut.
- Finálně dochuťte rybí omáčkou, limetou a cukrem. Na závěr dochuťte čerstvým koriandrem.
Adventní recepty on-line
Štěpán Návrat majitel a šéfkuchař restaurací Café Buddha, Benjamin a PRU58 si na advent připravil 3 asijské recepty, které se hodí na sváteční stůl. Každou středu v prosinci v 17 h bude na IG @cafe_buddha zveřejněno postupové video, které zůstane na IG uložené, takže se k němu může každý vrátit.
„Live cooking jsme dělali po celou dobu pandemie. Týden co týden s hosty i sólo. Bylo to náročné a zároveň úžasné. Reakce, dojmy, sdílení chutí on-line. Tyto 3 recepty jsou spíš malým dárkem těm, kteří s námi on-line vařili a přenesli asijskou kuchyni až do své kuchyně,“ dodává Štěpán Návrat.