Štěpán Návrat

Thajské zelené kari s kaprem

Moje hodnocení
8x

Kapra považujeme za náš národní poklad, ale pravda je, že kromě Štědrého večera, kdy si ho dáváme smaženého s bramborovým salátem, je jeho konzumace spíše sporadická. Možná vás ke změně zláká asijsky laděný pokrm s výraznou kari omáčkou. V Asii je kapr také velmi oblíbenou rybou a pro nás exotické recepty můžou být skvělou inspirací.

1 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupejte a nakrájejte zeleninu. Očistěte rybu, poté ji osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a dejte na něj rybí filet a zeleninu. Prudce zarestujte, až bude ryba i zelenina opečená dohněda, a poté zalijte kari omáčkou, kterou připravíte smícháním kari pasty a kokosového mléka. Vše dohromady vařte 5–7 minut.
  3. Finálně dochuťte rybí omáčkou, limetou a cukrem. Na závěr dochuťte čerstvým koriandrem.

Adventní recepty on-line

Štěpán Návrat majitel a šéfkuchař restaurací Café Buddha, Benjamin a PRU58 si na advent připravil 3 asijské recepty, které se hodí na sváteční stůl. Každou středu v prosinci v 17 h bude na IG @cafe_buddha zveřejněno postupové video, které zůstane na IG uložené, takže se k němu může každý vrátit.

„Live cooking jsme dělali po celou dobu pandemie. Týden co týden s hosty i sólo. Bylo to náročné a zároveň úžasné. Reakce, dojmy, sdílení chutí on-line. Tyto 3 recepty jsou spíš malým dárkem těm, kteří s námi on-line vařili a přenesli asijskou kuchyni až do své kuchyně,“ dodává Štěpán Návrat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Štěpán Návrat


Přečtěte si také

Recepty