Marcel Ihnačák

Cibulová polévka s fenyklem a kaprem podle Marcela Ihnačáka

Moje hodnocení
4x

V nové kuchařce Marcela Ihnačáka najdete recepty z běžných surovin, které ale překvapí nevšedními kombinacemi. Pokud na ně vaše chuťová představivost nestačí, nenechte se odradit, výsledná chuť je absolutně okouzlující. Třeba v tomto receptu se snoubí naše tradiční ryba se zajímavým fenyklem a nasládlou cibulí. Nevšední, jednoduché a přitom rafinované spojení.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci na olivovém oleji restujte cibuli spolu s fenyklem dozlatova. Přisypejte bobkové listy, římský kmín, sůl a pepř. Později přidejte máslo a kousky ryby.
  2. Rybu opečte a podlijte bílým vínem. Krátce povařte, aby se z vína odpařil alkohol. Přilijte vývar. Na mírném ohni vařte 30 minut. Je-li třeba, ještě jednou dochuťte.
  3. Polévku servírujte posypanou čerstvou fenyklovou natí nebo koprem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marcel Ihnačák

Slovart Hostina Marcel Ihnačák

Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.

Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."

Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty