Marcel Ihnačák

Cibulová polévka s fenyklem a kaprem podle Marcela Ihnačáka

Moje hodnocení
16x

V nové kuchařce Marcela Ihnačáka najdete recepty z běžných surovin, které ale překvapí nevšedními kombinacemi. Pokud na ně vaše chuťová představivost nestačí, nenechte se odradit, výsledná chuť je absolutně okouzlující. Třeba v tomto receptu se snoubí naše tradiční ryba se zajímavým fenyklem a nasládlou cibulí. Nevšední, jednoduché a přitom rafinované spojení.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci na olivovém oleji restujte cibuli spolu s fenyklem dozlatova. Přisypejte bobkové listy, římský kmín, sůl a pepř. Později přidejte máslo a kousky ryby.
  2. Rybu opečte a podlijte bílým vínem. Krátce povařte, aby se z vína odpařil alkohol. Přilijte vývar. Na mírném ohni vařte 30 minut. Je-li třeba, ještě jednou dochuťte.
  3. Polévku servírujte posypanou čerstvou fenyklovou natí nebo koprem.

Zdroj receptu

Marcel Ihnačák

Slovart Hostina Marcel Ihnačák

Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.

Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."

Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů