Suroviny
- filet z kapra (očištěné a nakrájené na kousky) 1 kg
- rybí vývar (horký) 2 litry
- bílá cibule (očištěná a nasekaná na tenké plátky) 2 ks
- fenykl (očištěný a nasekaný na tenké plátky) 2 bulvy
- máslo 1 lžíce
- olivový olej
- bílé víno 100 ml
- bobkový list 3 ks
- římský kmín
- fenykl (čerstvá fenyklová nať nebo kopr, na ozdobení)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V hrnci na olivovém oleji restujte cibuli spolu s fenyklem dozlatova. Přisypejte bobkové listy, římský kmín, sůl a pepř. Později přidejte máslo a kousky ryby.
- Rybu opečte a podlijte bílým vínem. Krátce povařte, aby se z vína odpařil alkohol. Přilijte vývar. Na mírném ohni vařte 30 minut. Je-li třeba, ještě jednou dochuťte.
- Polévku servírujte posypanou čerstvou fenyklovou natí nebo koprem.
Cibulová polévka s fenyklem a kaprem podle Marcela Ihnačáka 2 Zdroj: Hostina