Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cibulová polévka s fenyklem a kaprem podle Marcela Ihnačáka
Suroviny (6–8 porcí)
- filety z kapra, očištěné a nakrájené na kousky 1 kg
- horký rybí vývar 2 litry
- velké bílé cibule, očištěné a nasekané na tenké plátky 2 ks
- fenykly, očištěné a nasekané na tenké plátky 2 bulvy
- máslo 1 lžíce
- olivový olej
- suché bílé víno 100 ml
- bobkový list 3 ks
- římský kmín
- čerstvá fenyklová nať nebo kopr, na ozdobení
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- V hrnci na olivovém oleji restujte cibuli spolu s fenyklem dozlatova. Přisypejte bobkové listy, římský kmín, sůl a pepř. Později přidejte máslo a kousky ryby.
- Rybu opečte a podlijte bílým vínem. Krátce povařte, aby se z vína odpařil alkohol. Přilijte vývar. Na mírném ohni vařte 30 minut. Je-li třeba, ještě jednou dochuťte.
- Polévku servírujte posypanou čerstvou fenyklovou natí nebo koprem.
Hostina
Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.
Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."
Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty.
Vydalo nakladatelství Slovart.