zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Nakládaná sladkokyselá červená cibule
Autor: istockphoto.com Nakládaná sladkokyselá červená cibule

Nakládaná sladkokyselá červená cibule

Hodnoceno: 187x
Není nic jednoduššího, než připravit rychlou nakládanou cibuli. Nemusíte nic vařit, stačí pečlivě smíchat suroviny na nálev a zalít jím nakrájenou cibuli. A pak už jen jeden den počkat a výbornou chuťovku máte hotovou. Hodí se do burgerů, do sendvičů, na tacos, do salátů, zkrátka je to dobrota!
do 10 minut
1 sklenice porce

reklama

Suroviny (1 sklenice porce)

Postup

  1. V misce smíchejte ocet, horkou vodu, cukr a sůl. Šlehejte dohromady, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí.
  2. Cibuli oloupejte, rozkrojte na půlky a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli dejte do šroubovací sklenice a přelijte ji octovým nálevem.
  3. Pokud spěcháte, nechte sklenici alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě uležet. Lepší je ovšem delší macerace – sklenici uzavřete víčkem a nechte ji alespoň jeden den uležet v lednici, kde vydrží několik týdnů.

PRIMA TIP: Chuť nálevu můžete různě obměňovat – přidejte například bobkový list, česnek, čerstvý tymián nebo chilli papričky. Také množství cukru upravte podle vlastní chuti, ale cibule by stále měla zůstat spíše kyselá a štiplavá.

Rychlá nakládaná cibule Foto: Rychlá nakládaná cibule; foto: istockphoto.com

Uložit

reklama