Vybírejte z nejnovějších kuchařských knih dárky pod stromeček – 3. díl

Každý, kdo rád vaří, má ve své knihovničce i výběr oblíbených kuchařek. Právě Vánoce jsou skvělou příležitostí, jak tuto sbírku rozšířit. Na předvánoční trh míří skvělé nové publikace, kterými potěšíte každého gurmána včetně dětí.

GURMÁNKOU NAVŽDY

Karolína Kamberská, Dita Pichlerová

Jedna je černovláska, druhá blondýna. Oběma je jim „něco přes pade”, profesionálně se věnují jídlu a zdravé štíhlosti. Jedna je obezitoložka, druhá gastronomická novinářka a kuchařka. Obě na vlastní kůži zažívají, jak těžké je vyvážit lásku k jídlu s hrdou procházkou v hezkých šatech. Ani jednu nebaví pořád se hlídat, počítat kalorie a vyřazovat z jídelníčku všechny radosti. Ale zároveň chtějí být ještě pár desítek let zdravé, akční a atraktivní. Což vedlo k úspěšné spolupráci a půvabné knížce plné skvělých a vyvážených receptů!

Vyzkoušejte išlské dortíčky podle návodného videoreceptu s Karolínou Kamberskou

Kompletní recept najdete ZDE: Išlské dortíčky – oblíbené cukroví podle našich babiček

ŽIVOT V KUCHYNI

Martin Svatek

Šéfkuchař Martin Svatek připravil novou kuchařskou knihu, která vám ukáže tradiční i moderní recepty, se kterými poznáte ten pravý život v kuchyni! Léta zkušeností a inspirace zúročil beze zbytku a předkládá nám vlastní výběr toho nejlepšího z milovaného řemesla. Ať už listujete knihou poctivě od začátku do konce nebo ji namátkou otevřete kde se vám zalíbí, najdete v ní podstatu jeho kuchyně, kterou je komplexní zážitek. Vyzkoušejte, vařte, ochutnávejte a žijte!

BENOVA KUCHAŘKA

Kristýna Dufková, Markéta Pavleje

Vznikala v průběhu natáčení animovaného filmu Kristiny Dufkové Život k sežrání, v reálných filmových kulisách, ve spolurežii foodblogerky a fotografky Markéty Pavleje alias Kitchenette. Ta připravila recepty na skvělá jídla tak, že jsou dost jednoduché na to, aby je zkusil každý včetně dětí a úplných začátečníků. A zároveň ponechala prostor pro tvoření vlastních podob receptů. Krásná spolupráce, krásný výsledek.

VAŘÍME LEHCE

Martina Baťhová

Zdravě živená, tak je blogerka Martina známá, a i ve své kuchařce se zaměřuje na zdravé a pochopitelně i chutné recepty pro celou rodinu. Zvládnete je připravit, i když není času nazbyt a najdete v ní jak vegetariánské recepty, tak i ty, jejichž základ tvoří maso nebo ryby. Zelníky, tofu nugetky, hovězí kofty nebo sladký mrkvový dort – vše s přehledem, ohledem na nutriční hodnoty, rychle, snadno a lehce.

LOUDAVÉ VAŘENÍ 3 - DALŠÍ RECEPTY PRO POMALÝ HRNEC

Barbora Charvátová

Pomalý hrnec si rychle zamiluje každý, kdo mu otevře dveře do své kuchyně. Nechte se inspirovat pestrou sbírkou receptů od blogerky Barbory Charvátové, známé jako Máma v kuchyni! Tentokrát vás čekají polévky, dezerty a hlavní jídla: od vepřového kolena na pivě přes candáta s čedarem a parmskou šunkou až po autentický grilovaný vietnamský bůček Bún chả. Pusťte se do vaření pomalu a s chutí!

WASHOKU – UMĚNÍ TRADIČNÍ JAPONSKÉ KUCHYNĚ

Hirohiko Shoda

Ve stále tajemné japonské kultuře se různými termíny označují různé oblasti týkající se umění, kultury a života. Nejinak tomu není ani s gastronomií. Ta tradiční nese označení washoku a zejména pro cizince je stále poněkud nedostupným lákadlem. Washoku je komplex zahrnující kulturu stravování včetně sociálních a duchovních aspektů, respektu k pokrmům, pohostinnosti, etikety … a tato kniha vám pomůže je nejen pochopit, ale také se do nich – za pomoci desítek krásných receptů – vcítit.

Zdroj: časopis Prima FRESH, Knižní klub, Albatros media

Vyzkoušejte japonské kuřecí špízy yakitori podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí špízy yakitori podle Zdeňka Pohlreicha

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty