Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Phở bò – vietnamská polévka s hovězím masem z pomalého hrnce

Moje hodnocení
2x

Phở bò je oblíbený vietnamský pokrm, který je tak hustý a nabitý ingrediencemi, že se v našich končinách dá směle považovat za hlavní jídlo, ačkoliv v Asii se nejčastěji snídá. Jde o velmi silně kořeněný a dlouze tažený vývar, který se na talíři doplňuje rýžovými nudlemi, masem a zeleninou. A právě na tento typ dlouze vařených jídel je pomalý hrnec bezkonkurenčně nejlepší.

8 porcí
300 minut
větnamská

Vývar

Postup přípravy

  1. Cibuli zbavte svrchní slupky a rozpulte, více ji loupat nemusí­te. Totéž udělejte i s česnekem, jehož celou palici jednoduše rozkrojte napůl. Obojí vložte do nádoby přístroje, kterou jste si rozpálili na sporáku, případně si rozehřejte pánev a základ si opečte zvlášť, pokud hrnec na sporák dát nemůžete. Přidejte také veškeré koření a na tenká kolečka nakrájený zázvor. Spo­lečně opečte dozlatova a nechte pořádně rozvonět. Poté stáhně­te ze sporáku, přidejte kosti a zalijte studenou vodou. Přiklopte poklicí a zapněte přístroj na program low.
  2. Síla chuti vývaru bude záležet na tom, jak dlouho jej necháte va­řit a kolik na něj máte času. Čím delší vaření, tím lépe. Já vývar zpravidla táhnu kolem 15 hodin, minimum je alespoň 8, aby se chutě stihly rozvinout.
  3. Hotový vývar přeceďte a dosolte dle chuti. Rýžové nudle uvařte dle návodu na obalu, zpravidla jim stačí 3–5 minut. Libové stea­kové hovězí maso nakrájejte na tenoučké plátky. Do talíře dejte množství uvařených nudlí dle chuti, doplňte masem, přidej­te na kousky nakrájenou cibuli, jarní cibulku a chilli, přihoďte i pár klíčků. Vše korunuje čerstvý koriandr a limetka na závěr. Připravenou směs zalijte velmi horkým vývarem, čímž se maso zatáhne a bude úžasně křehké. Dle chuti zakápněte ještě rybí či světlou sójovou omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Barbora Charvátová Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Lahodná nálož receptů pro pomalý hrnec od oblíbené foodblogerky

Autorka vytvořila další soubor receptů pro neméně oblíbenou kuchyňskou pomůcku, jakou je slow cooker aneb pomalý hrnec. Nedocenitelný přístroj šetřící čas, energii i ruce stejně jako nutriční hodnoty a chuť potravin se tak můžete naučit využívat opravdu na maximum, autorka tentokrát kromě českých i světových receptů přidává i tolik žádanou dětskou kapitolu.

Vydalo nakladatelství CPRESS.


Přečtěte si také

Recepty