Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Loudavé vaření: Kančí kýta s brusinkovou omáčkou z pomalého hrnce

Moje hodnocení
2x

Zvěřina je velmi zdravé maso a ani jeho příprava nemusí být složitá. I když se dá připravit i jako minutka, nejlépe mu sluší dlouhé pomalé pečení nebo dušení, po kterém se maso přímo rozpadá. Nejjednodušší způsob přípravy, a zároveň s nejlepším výsledkem, je vaření v pomalém hrnci, který se postará nejen o skvělou chuť, ale navíc šetří energii.

4 porce
300 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kančí kýtu nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. V pánvi či nádobě přístroje rozpalte sádlo a začněte na něm opékat na­jemno nakrájenou cibuli. Až začne chytat zlatavou barvu, přidej­te nadrobno nasekaný česnek, promíchejte a přidejte kostičky masa. Opečte ze všech stran. Poté do pánve nalijte víno, nechte zasyčet a vše přemístěte do přístroje.
  2. Ke směsi přidejte kuličky jalovce, které jste předtím rozmáčkli nožem, a také dvě pořádně poctivé lžíce nakládaných brusinek. Promíchejte a pohlídejte, aby všechny kousky masa byly pono­řeny v tekutině. Poté přiklopte poklicí a zapněte přístroj na program low a nechte vařit 7 hodin.
  3. Jako vhodnou přílohu k tomuto jídlu můžete podávat brambory, bramborovou kaši nebo rýži.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Barbora Charvátová Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Lahodná nálož receptů pro pomalý hrnec od oblíbené foodblogerky

Autorka vytvořila další soubor receptů pro neméně oblíbenou kuchyňskou pomůcku, jakou je slow cooker aneb pomalý hrnec. Nedocenitelný přístroj šetřící čas, energii i ruce stejně jako nutriční hodnoty a chuť potravin se tak můžete naučit využívat opravdu na maximum, autorka tentokrát kromě českých i světových receptů přidává i tolik žádanou dětskou kapitolu.

Vydalo nakladatelství CPRESS.


Přečtěte si také

Recepty