Suroviny
- kančí kýta 800 g
- cibule (velká) 1 ks
- česnek 3 stroužky
- sádlo 1 vrchovatá lžíce
- jalovec 10 kuliček
- víno (sladší, lze červené i bílé) 200 ml
- brusinkový džem 2 vrchovaté lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Kančí kýtu nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. V pánvi či nádobě přístroje rozpalte sádlo a začněte na něm opékat najemno nakrájenou cibuli. Až začne chytat zlatavou barvu, přidejte nadrobno nasekaný česnek, promíchejte a přidejte kostičky masa. Opečte ze všech stran. Poté do pánve nalijte víno, nechte zasyčet a vše přemístěte do přístroje.
- Ke směsi přidejte kuličky jalovce, které jste předtím rozmáčkli nožem, a také dvě pořádně poctivé lžíce nakládaných brusinek. Promíchejte a pohlídejte, aby všechny kousky masa byly ponořeny v tekutině. Poté přiklopte poklicí a zapněte přístroj na program low a nechte vařit 7 hodin.
- Jako vhodnou přílohu k tomuto jídlu můžete podávat brambory, bramborovou kaši nebo rýži.
Kančí kýta s brusinkovou omáčkou z pomalého hrnce Zdroj: Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec
Kančí kýta s brusinkovou omáčkou z pomalého hrnce Zdroj: Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec