Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Loudavé vaření: Kuřecí závitky se sýrem, sušenými rajčaty a parmskou šunkou z pomalého hrnce

Moje hodnocení
2x

Kuřecí prsa mají tendenci k vysušení. Pokud je ale obalíte v šunce a napěchujete bohatou náplní, budou chutnat báječně. A když zvolíte přípravu v pomalém hrnci, maso si zachová šťavnatost.

4 porce
300 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Každé kuřecí prso rozkrojte a rozklepejte na tenký plát. Osolte a posypte oreganem (bylinek nemusí být příliš, jejich aromatická chuť se při pomalém vaření zintenzivní).
  2. Sýr rozdělte na čtyři špalíčky. Z jedné strany dejte na plátek masa parmskou šunku, poté jej obraťte a naplňte sušenými rajčaty (pokud je máte nakládaná i s jinou zeleninou, např. s kapary, můžete je přidat také) a špalíčkem sýra. Zamotejte jako závitek tak, aby rajčata a sýr byly uvnitř a sušená šunka zvenčí. Pokud jste závitek správně utáhli, není potřeba jej svazovat, pokud si ale nejste jistí, můžete jeho pevnost pojistit párátkem či kuchyňským provázkem.
  3. Dejte do nádoby přístroje a zalijte malým množstvím vody. Pokud chcete, můžete do hrnce přidat i trošku oleje ze sušených rajčat, posílíte tak chuť výpeku. Přiklopte poklicí a zapněte přístroj na stupeň low a vařte 6 hodin.
  4. Hotové závitky podávejte nejlépe s bramborovou kaší, ale hodí se i rýže nebo tarhoňa.
PRIMA TIP: Závitky můžete podlít smetanou ke šlehání. Tu pak můžete využít jako omáčku či přeliv při podávání, dle potřeby a šťavnatosti masa ji můžete naředit i mlékem.

Vyzkoušejte tradiční recept na kuře na paprice s krupicovými noky podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Barbora Charvátová Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Lahodná nálož receptů pro pomalý hrnec od oblíbené foodblogerky

Autorka vytvořila další soubor receptů pro neméně oblíbenou kuchyňskou pomůcku, jakou je slow cooker aneb pomalý hrnec. Nedocenitelný přístroj šetřící čas, energii i ruce stejně jako nutriční hodnoty a chuť potravin se tak můžete naučit využívat opravdu na maximum, autorka tentokrát kromě českých i světových receptů přidává i tolik žádanou dětskou kapitolu.

Vydalo nakladatelství CPRESS.


Přečtěte si také

Recepty