Vybírejte z nejnovějších kuchařských knih dárky pod stromeček – 1. díl

Vánoce se blíží rychlostí blesku a je nejvyšší čas poohlédnout se po dárcích pod stromeček. Pokud hledáte inspiraci pro nějakého gurmána, kromě jedlých dárků se nabízí i kuchařská kniha. Předvánoční trh jich nabízí spoustu, takže si vybere milovník sladkého pečení, asijské kuchyně nebo obdivovatel kuchařských osobností. Připravili jsme pro vás malý předvýběr, aby rozhodování v knihkupectví už bylo snadné.

ASIJSKÁ KUCHAŘKA OD ŠONA

Šon Chung

Podle podtitulku Recepty z bister i kuchyní je okamžitě jasný autorův záměr – představit ta nejpopulárnější jídla z asijských podniků tak, abyste si je mohli snadno připravit i doma. Protagonista populárního YouTube kanálu Šonoviny TV totiž umí skvěle předat tajné triky, díky nimž už nebudou profi kung pao, pho bo nebo jarní závitky s autentickou chutí žádnou záhadou.

Vyzkoušejte domácí Bún bò Nam Bô podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Perfektní recept na domácí Bún bò Nam Bô

ŠTĚDRÉ A VOŇAVÉ

Mirka van Gils Slavíková

Oblíbená česká cukrářka s aprobací francouzské cukrařiny připravila úctyhodnou knihu plnou vánočních pochoutek. Shromáždila do ní 150 vánočních receptů, od klasického cukroví po méně známé, avšak neméně lahodné, druhy, od nás i ze světa, a doplnila je svým výběrem menu na štědrovečerní stůl. Chystáte-li se připravovat Vánoce poprvé, hledáte-li novou inspiraci nebo jen toužíte doplnit svůj rodinný repertoár dalšími kousky, tahle kniha vás nezklame. Popis receptů vyžaduje trochu zručnosti v kuchyni, ale po pár pokusech už s Mirkou van Gils Slavíkovou najdete společnou řeč.

Z MÁMINY KUCHYNĚ

Bára Gorecká

Čtvrtý počin blogerky známé jako Máma peče doma má přes dvě stě stran a autorka se soustředila na svá nejmilovanější jídla z nejrůznějších kuchyní. Dovedla je k dokonalosti a vychytala všechny tipy a triky (například u hovězího po burgundsku či cibulačky). Zaměřila se ale i na snídaně, polévky, hlavní chody, bezmasá jídla a minutky, vše s důrazem na jednoduchost, snadnou přípravu a samozřejmě skvělou chuť. Prostě na máminu kuchyni.

30 MINUT

Zdeněk Pohlreich

Rychlost doby neklesá, ale kouzlo fast foodů už vyvanulo. Zkušený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich má však řešení, jak vařit teplé obědy a večeře, a přitom v kuchyni nestrávit věčnost. Stanovil si limit 30 minut, od přípravy surovin po servírování na stůl, a s mnoha pokrmy ho ani nedosáhl. Jednoduché, svižné recepty plné chutí zahrnují polévky, sendviče, masa, těstoviny, gnocchi, asijské nudle a rýži, instantní nudle, saláty, ryby, bezmasá jídla a poskrovnu také sladkosti. Zdeňkovy osobní průpovídky vám zpestří vaření, nápadité recepty obohatí jídelníček a svolají ke stolu celou rodinu.

ZVĚŘINOVÁ KUCHAŘKA

Danka Šárková

Autorka oblíbené Krkonošské kuchařky vzdává tentokrát hold dalšímu českému specifiku, a sice myslivosti. Popisuje podstatu tohoto řemesla provozovaného po staletí a milovníkům zvěřiny dává spoustu tipů na úpravu masa. V kuchařce najdete předkrmy, polévky a jednoduchá hlavní jídla, která zvládnete připravit, i když se se zvěřinou potkáváte poprvé. Lidové a tradiční pokrmy doplňují jídla od krkonošské šlechty, z Německa, Mongolska či Španělska a také pár sladkých dobrot na závěr.

VÁNOČNÍ PEČENÍ – OD SVATÉHO MARTINA PO MASOPUST

Kamila Nývltová

Ponořte se do kouzelné atmosféry zimních svátků s recepty, které vás provedou všemi zimními svátky. Tato s láskou psaná kniha je určena všem, kdo si chce užít radost z domácího pečení bez ohledu na své zkušenosti v kuchyni. Autorka, známá spíš jako zpěvačka a muzikálová herečka, boduje i ve zcela novém oboru. Dopřejte si společně strávený čas v kuchyni, nechte se unášet vůní čerstvě upečených dobrot a užívejte si ty nejkrásnější zimní svátky!

Vydalo nakladatelství Esence, více na knizniklub.cz

Zdroj: časopis Prima FRESH, Knižní klub, Albatros media

Vyzkoušejte jednoduché a lahodné Masarykovo cukroví podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Masarykovo cukroví s lískovými oříšky

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty