Suroviny
- vepřová krkovice 1 kg
- pórek (velký) 1 ks
- cibule (velká) 1 ks
- zakysaná smetana 1 kelímek
- sádlo (nebo přepuštěné máslo) 1 vrchovatá lžíce
- voda 500 ml
- hladká mouka 2 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
- V pánvi či nádobě přístroje rozpalte sádlo nebo přepuštěné máslo a začněte na něm opékat najemno nakrájenou cibuli. Až začne cibule chytat barvu, přidejte do výpeku maso nakrájené na silné plátky a z obou stran opečte. V mezičase nakrájejte pórek na kolečka.
- Až bude maso zlatavé ze všech stran, odstavte hrnec či pánev z plotny. Přidejte pórek, rovnoměrně zasypejte kořením a zalijte vodou, ve které jste dobře rozmíchali mouku. Přiklopte poklicí a zapněte přístroj na stupeň low a nechte pomalit 7 hodin.
- Po dokončení vaření v omáčce rozmíchejte zakysanou smetanu, tu ale již nevařte.
- Jako příloha se hodí například rýže, brambory či těstoviny.
Vepřové plátky s pórkem a zakysanou smetanou z pomalého hrnce Zdroj: Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec
Vepřové plátky s pórkem a zakysanou smetanou z pomalého hrnce Zdroj: Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec
Další tipy na výborná jídla z pomalého hrnce
Chcete radši tradiční recept na vepřovou krkovici? Upečte ji v troubě s medem a hořčicí podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE