Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Loudavé vaření: Vepřové plátky s pórkem a zakysanou smetanou z pomalého hrnce

Moje hodnocení
2x

Výhoda pomalého vaření spočívá v tom, že po počáteční přípravě nemusíte jídlo v hrnci vůbec kontrolovat. Zkrátka uděláte základ, vše dáte do pomalého hrnce a můžete jít klidně na výlet. Po návratu na vás bude čekat čerstvě uvařené jídlo. Například šťavnaté plátky z krkovice s delikátní smetanovou omáčkou s pórkem.

4 porce
300 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V pánvi či nádobě přístroje rozpalte sádlo nebo přepuštěné máslo a začněte na něm opékat najemno nakrájenou cibuli. Až začne cibule chy­tat barvu, přidejte do výpeku maso nakrájené na silné plátky a z obou stran opečte. V mezičase nakrájejte pórek na kolečka.
  2. Až bude maso zlatavé ze všech stran, odstavte hrnec či pánev z plotny. Přidejte pórek, rovnoměrně zasypejte kořením a zalijte vodou, ve které jste dobře rozmíchali mouku. Přiklopte poklicí a zapněte přístroj na stupeň low a nechte pomalit 7 hodin.
  3. Po dokončení vaření v omáčce rozmíchejte zakysanou smeta­nu, tu ale již nevařte.
  4. Jako příloha se hodí například rýže, brambory či těstoviny.

Další tipy na výborná jídla z pomalého hrnce

Chcete radši tradiční recept na vepřovou krkovici? Upečte ji v troubě s medem a hořčicí podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Barbora Charvátová Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Lahodná nálož receptů pro pomalý hrnec od oblíbené foodblogerky

Autorka vytvořila další soubor receptů pro neméně oblíbenou kuchyňskou pomůcku, jakou je slow cooker aneb pomalý hrnec. Nedocenitelný přístroj šetřící čas, energii i ruce stejně jako nutriční hodnoty a chuť potravin se tak můžete naučit využívat opravdu na maximum, autorka tentokrát kromě českých i světových receptů přidává i tolik žádanou dětskou kapitolu.

Vydalo nakladatelství CPRESS.


Přečtěte si také

Recepty