Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Krůtí kostky v medovo-sójové omáčce z pomalého hrnce

Moje hodnocení
4x

Výhoda pomalého hrnce spočívá především v tom, že stačí krátká příprava a pak už přístroj všechnu práci odvede za vás, nemusíte ho hlídat, ani nic míchat. Díky pomalému vaření při nižší teplotě se chutě krásně prolnou a jídlo získá skvělou strukturu, zatímco maso je měkké a šťavnaté, zelenina se nerozvaří. A v neposlední řadě lze ocenit i velmi malou spotřebu energie. Vyzkoušejte třeba recept na krůtí maso v asijském stylu.

4 porce
300 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. S přípravou receptu začněte nejlépe s předstihem, abyste si mohli dopředu naložit maso. Krůtí prsa nakrájejte na kostky a obalte v marinádě, kterou jste vytvořili prošleháním sójové omáčky, oleje, medu a sezamových semínek.
  2. V den přípravy dejte naložené maso do přístroje a přidejte na nudličky nakrájenou mrkev a na osminky nakrájenou cibuli. Zalijte vodou, ve které jste dobře rozmíchali škrob. Případně mů­žete ještě dosolit, myslete ale na to, že sójová omáčka je sama o sobě slaná dost. Přikryjte poklicí a vařte 6 hodin na program low.
  3. Nejlepší přílohou k tomuto jídlu je rýže, hodí se ale i pečivo, kuskus či brambory.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Barbora Charvátová Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Lahodná nálož receptů pro pomalý hrnec od oblíbené foodblogerky

Autorka vytvořila další soubor receptů pro neméně oblíbenou kuchyňskou pomůcku, jakou je slow cooker aneb pomalý hrnec. Nedocenitelný přístroj šetřící čas, energii i ruce stejně jako nutriční hodnoty a chuť potravin se tak můžete naučit využívat opravdu na maximum, autorka tentokrát kromě českých i světových receptů přidává i tolik žádanou dětskou kapitolu.

Vydalo nakladatelství CPRESS.


Přečtěte si také

Recepty