Suroviny
- sádlo 1 vrchovatá lžíce
- cibule (velká) 1 ks
- česnek 3–4 stroužky
- sušené houby (nebo 300 g čerstvých) 30 g
- kroupy (ječné střední velikosti) 150 g
- voda (nebo vývar) 400 ml
- majoránka 1 lžička
- drcený kmín 1 lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- V pánvi či nádobě přístroje rozpalte sádlo a začněte na něm opékat najemno nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte i nadrobno nasekaný česnek a sušené houby. Společně dosmažte.
- Ke směsi přidejte kroupy a veškeré koření, promíchejte a přemístěte do přístroje. Zalijte vodou či vývarem, přiklopte poklicí, zapněte přístroj na program low a nechte vařit 3,5 hodiny.
Vyzkoušejte také tradiční recept na staročeského kroupového kubu se sušenými houbami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
Využijte pomalý hrnec naplno, tady máte trochu inspirace...