Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Loudavé vaření: Bratislavská vepřová plec z pomalého hrnce

Moje hodnocení
2x

Oblíbený československý recept, který rozšiřuje repertoár omáčkových jídel, můžete připravit klasicky v troubě, nebo ho lze uvařit téměř bez práce v pomalém hrnci.

4 porce
300 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso v celku osolte a opepřete ze všech stran dle chuti. V pánvi či nádobě přístroje rozpalte vrchovatou lžíci sádla a začněte na ní opékat nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidej­te do pánve také maso a zatáhněte jej ze všech stran. Cibule se mezitím upeče do zlatohněda, což je pro barvu a chuť omáčky žádoucí.
  2. Opečené maso vložte do nádoby přístroje a k cibuli přidejte ještě rajčatový protlak a vrchovatou lžíci mouky. Pro­míchejte, zalijte vodou a opětovně dobře promíchejte. Vzniklou směs nalijte do nádoby přístroje k masu. Přihoďte také mrkev a celer v celku. Přiklopte poklicí a zapněte přístroj, vařte 8 hodin na program low.
  3. Po dokončení doby vaření vytáhněte maso, mrkev a celer a zby­lou směs rozmixujte spolu se smetanou na hladkou omáčku. Mrkev a celer nakrájejte na drobné kostičky, stejně tak nakrájejte i kyselou okurku a společně s hráškem vše přidejte do omáč­ky. Dle chuti ji dolaďte solí a citronovou šťávou.
  4. Maso podávejte nakrájené na plátky a přelité omáčkou. Jako příloha se hodí knedlíky, nudle či bramborové noky.

Vyzkoušejte i další recepty z pomalého hrnce

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Barbora Charvátová Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec

Lahodná nálož receptů pro pomalý hrnec od oblíbené foodblogerky

Autorka vytvořila další soubor receptů pro neméně oblíbenou kuchyňskou pomůcku, jakou je slow cooker aneb pomalý hrnec. Nedocenitelný přístroj šetřící čas, energii i ruce stejně jako nutriční hodnoty a chuť potravin se tak můžete naučit využívat opravdu na maximum, autorka tentokrát kromě českých i světových receptů přidává i tolik žádanou dětskou kapitolu.

Vydalo nakladatelství CPRESS.


Přečtěte si také

Recepty