Bratislavská vepřová plec z pomalého hrnce
Zdroj: Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec
Bratislavská vepřová plec z pomalého hrnce
Zdroj:
Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec
Oblíbený československý recept, který rozšiřuje repertoár omáčkových jídel, můžete připravit klasicky v troubě, nebo ho lze uvařit téměř bez práce v pomalém hrnci.
Postup přípravy
-
Maso v celku osolte a opepřete ze všech stran dle chuti. V pánvi či nádobě přístroje rozpalte vrchovatou lžíci sádla a začněte na ní opékat nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidejte do pánve také maso a zatáhněte jej ze všech stran. Cibule se mezitím upeče do zlatohněda, což je pro barvu a chuť omáčky žádoucí.
-
Opečené maso vložte do nádoby přístroje a k cibuli přidejte ještě rajčatový protlak a vrchovatou lžíci mouky. Promíchejte, zalijte vodou a opětovně dobře promíchejte. Vzniklou směs nalijte do nádoby přístroje k masu. Přihoďte také mrkev a celer v celku. Přiklopte poklicí a zapněte přístroj, vařte 8 hodin na program low.
-
Po dokončení doby vaření vytáhněte maso, mrkev a celer a zbylou směs rozmixujte spolu se smetanou na hladkou omáčku. Mrkev a celer nakrájejte na drobné kostičky, stejně tak nakrájejte i kyselou okurku a společně s hráškem vše přidejte do omáčky. Dle chuti ji dolaďte solí a citronovou šťávou.
-
Maso podávejte nakrájené na plátky a přelité omáčkou. Jako příloha se hodí knedlíky, nudle či bramborové noky.
Bratislavská vepřová plec z pomalého hrnce
Zdroj: Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec
Bratislavská vepřová plec z pomalého hrnce
Zdroj:
Loudavé vaření 2: Nové recepty pro pomalý hrnec
Vyzkoušejte i další recepty z pomalého hrnce