Březnové novinky z Mixéru jsou tady! Tentokrát jsme pro vás vybrali tip na novou restauraci, nevšední spojení, ze kterého vzešel signature drink. A na závěr akce k oslavě krásných 10. narozenin zmrzlinárny.

Mixér: nová mexická restaurace, unikátní spolupráce a oslava narozenin Zdroj: archiv Together
Březnové novinky z Mixéru jsou tady! Tentokrát jsme pro vás vybrali tip na novou restauraci, nevšední spojení, ze kterého vzešel signature drink. A na závěr akce k oslavě krásných 10. narozenin zmrzlinárny.
Na gastronomické mapě Prahy přibývá místo, které láká vůněmi a barevnou kuchyní. Restaurace Mexická, nejnovější projekt z dílny gastroaliance Together, přináší mexickou atmosféru do dynamicky se rozvíjející pražské čtvrti. Hosté se mohou těšit na ručně vyráběné kukuřičné tortilly, bohaté mole, čerstvé ceviche i BBQ maso připravované ve smokeru.
Bienvenidos a Mexická! Vstupte do světa, kde vzduchem voní pečené maso, papriky, čerstvě vymačkané limety a kořeněné salsy. Nová restaurace gastroaliance Together, pod kterou patří podniky jako je Sia, Bruxx, Brambory, Vinohradský Parlament, Potrefená Husa v Pardubicích, Cukrář Skála, Bistro Sisters či Foodway catering, přináší do prostor bývalého holešovického pivovaru autentickou atmosféru mexických cantin – živou, divokou a zejména plnou chutí.
Tým vedený Jiřím Štiftem a Petrem Vlkem přináší autentické Mexiko
Aby byl zážitek co nejvěrnější, sešla se v kuchyni parta, která rozumí mexické gastronomii jako nikdo jiný – kuchaři přímo z Mexika a Latinské Ameriky. Ti si přivezli dovednosti předávané po generace, techniky z rušných tržnic Mexico City a zkušenosti z tradičních mexických restaurací. „Najít lidi, kteří opravdu rozumí této kuchyni, pro nás bylo klíčové. Proto jsme přivezli kuchaře přímo z Mexika a dalších latinskoamerických zemí, aby se postarali o co nejvěrnější zážitek,“ říká David Petřík, spolumajitel gastroaliance Together. Z dvacetičlenného týmu kuchařů tvoří Češi jen tři – zbytek jsou rodilí Latinoameričané, kteří si přivezli recepty přímo z domova.
Restaurace Mexická Zdroj: archiv Together
Na celém projektu pracovala gastroaliance déle než 4 roky. Zastřešuje ho Jiří Štift, zkušený šéfkuchař restaurace Sia, jehož rukopis je v Mexické jasně patrný. Každodenní dění v kuchyni pak povede šéfkuchař Petr Vlk. Společně se vydali na kulinářskou cestu do Mexico City, aby se učili od těch nejlepších. Pod vedením renomované mexické kuchařky Alejandry Kauachi se zdokonalili v tradičních technikách a nyní přináší mexickou kuchyni přímo do Prahy. „Mexická gastronomie je fascinující svou hloubkou chutí a technikami přípravy. Chceme hostům ukázat víc než jen tex-mex. Nabídneme autentické recepty, které jsme se naučili přímo v Mexiku,“ říká šéfkuchař Petr Vlk.
Tortilly, ceviche i voňavé BBQ – Mexická představí 3 kuchyně, největší bar i cukrárnu
Nová restaurace Mexická staví na autenticitě a rozmanitosti mexické kuchyně. Hosté se mohou těšit na domácí tortilly, čerstvé ceviche i pomalu pečené maso připravované ve smokeru přivezeném z Texasu. Každá ze tří kuchyní v restauraci se zaměřuje na jiný typ pokrmů, aby nabídla komplexní gastronomický zážitek.
V první kuchyni s názvem Taco station se připravují čerstvé tortilly a tacos v tradičních kombinacích, jako je hovězí suadero, vepřové carnitas nebo BBQ krůtí prsa s mole Poblano.
Druhá kuchyně – Ceviche bar – se soustředí na mořské plody a ceviche, které se připravují z ryb a krevet pocházejících ze speciální sádky umístěné přímo v restauraci. Mezi další speciality patří svatojakubské mušle s kokosovým tygřím mlékem nebo slávky v achiote marinádě.
Třetí kuchyni nazývanou Pec & grill pak ovládají grilované speciality a pomalu pečená masa. Maso se připravuje tradiční metodou v kamnech vytápěných dřevem nebo ve smokeru, což mu dodává výraznou chuť a šťavnatost. Mezi vegetariánskými pokrmy vyniká grilovaná bimi brokolice se salsou Romesco nebo květák s mole Poblano a dýňovými semínky.
Hosté se mohou těšit také na největší bar ze všech podniků Together, kde si vychutnají široký výběr koktejlů včetně klasických drinků, jako jsou Margarita nebo Paloma. Součástí prostoru je také sekce Cukrárna, kde se budou připravovat dezerty jako křupavé churros s horkou čokoládou, pečený ananas nebo Pan tres leches.
Brand Don Papa je hrdým oficiálním partnerem turné Melodrama Mikea Trafika. Tato spolupráce přináší nejen unikátní hudební show, ale i spojení dvou ikonických zážitků – kultury a prémiového alkoholu. Don Papa, rum s bohatým příběhem a nezaměnitelným charakterem, nachází v Mikeově turné dokonalého partnera, který sdílí jeho vášeň pro originalitu a autenticitu.
Tento rum, známý svou jemnou a komplexní chutí, přináší více než jen kvalitní alkohol, je to nápoj, který vypráví příběh. Pochází z filipínského ostrova Negros, kde se destiluje z cukrové třtiny a zraje v dubových sudech po americkém bourbonu, což mu dává jedinečný charakter. Spojení Don Papa a alba Melodrama, které je dostupné na vinylu i na dalších hudebních platformách, je proto naprosto smysluplné. Oba reflektují vášeň pro tradici a inovaci, čímž se vzájemně doplňují a umocňují tak atmosféru turné.
Marek Štochl a Mike Trafik Zdroj: Hana Kožušníková
Don Papa a Melodrama tvoří dokonalou souhru
Spojení Don Papa a turné Melodrama je přirozeným propojením dvou světů, které sdílí vášeň pro autenticitu, kreativitu a smyslové prožitky.
„Don Papa není jen rum k degustaci. Je to značka, která podporuje originalitu napříč mixologií, gastronomií, uměním i módou a neustále objevuje nové způsoby, jak svůj příběh vyprávět nejen ve sklence, ale i v širším kontextu,“ vysvětluje Marek Štochl, nový ambasador značky Don Papa, který přináší do své role nejen bohaté zkušenosti z barového světa, ale také vášeň pro umění, jež je klíčová pro jeho propojení se značkou.
Stejně jako nové album Mikea Trafika překračuje hranice žánrů a emocí, Don Papa spojuje tradici s moderním přístupem a přináší nové způsoby, jak si vychutnat výjimečné momenty.
„Dnešní rapová produkce sází na digitální jednoduchost, já se ale vracím k akustickým nástrojům a analogovým synťákům. Chci tvořit nadčasovou hudbu plnou emocí, která osloví každou generaci, protože lásku, úspěch i ztráty prožíváme všichni,“ říká Mike o své tvorbě. Jako známý producent, skladatel a klíčový člen skupiny PSH odráží ve svém novém albu své osobní příběhy a pocity, a diváci se tak mohou připravit na intenzivní zážitek. Koncerty proběhnou formou “boiler room”, kdy se pódium nachází uprostřed prostoru. Koncept turné je zajímavý i tím, že každá zastávka bude mít jiný lineup složený z interpretů z desky a dalších hostů.
Na co se můžete těšit?
V rámci turné byl vytvořen unikátní signature drink Melodrama Mule, který bude k dispozici na každé zastávce. Koktejl, jehož recept vznikl na základě oblíbených chutí Mikea Trafika, vytvořil sám Marek Štochl a stává se tak odrazem emocí, které se v Mikeově hudbě skrývají. Vstupenky na turné Melodrama jsou již v prodeji.
Lahodná zmrzlina, originální recepty a především nezapomenutelná atmosféra – to je Crème de la Crème, řemeslná zmrzlinárna Honzy Hochsteigera, která letos oslaví již 10. výročí svého vzniku. Tento duben je proto velmi výjimečný a v průběhu měsíce vás překvapí hned několika speciálními akcemi a nabídkami. Pojďte se podívat, na co všechno se můžete těšit.
Duben: Jogurtový měsíc
Celý duben se ve zmrzlinárně nese v duchu jogurtové zmrzliny, kterou připravují s láskou a pečlivostí. Pokud jste ještě neochutnali jogurtovou zmrzlinu, rozhodně je na čase. A pro tento měsíc mají hned několik lahodných novinek, které si rozhodně nesmíte nechat ujít!
1. dubna – Jogurt s čokoládou
Začněte měsíc s prvním speciálem: jogurt s čokoládou. Tato kombinace v sobě spojuje jemnost jogurtu a intenzivní chuť kvalitní čokolády, což vytváří dokonalou rovnováhu mezi sladkostí a osvěžující kyselinkou. Ideální pro všechny, kteří si chtějí dopřát něco zvláštního.
Oslava 10. narozenin Zdroj: archiv Crème de la Crème
3. dubna – Jogurt s višněmi Pokud máte rádi ovocné zmrzliny, nenechte si ujít jogurt s višněmi. Tento osvěžující a šťavnatý dezert přináší kombinaci bohaté chuti jogurtu a svěží kyselostí višní, což je ideální volba pro všechny, kteří hledají něco lehčího a přitom neodolatelného.
10. narozeniny – velkolepá oslava s celým týmem
Na 7. dubna chystají opravdu velkolepou oslavu, protože právě tento den slaví 10. narozeniny zmrzlinárny. Bude to den plný radosti, smíchu a samozřejmě také zmrzliny! Přijďte se podívat na tým v akci, ochutnejte speciály a užijte si jedinečnou atmosféru, kterou mají pro věrné zákazníky připravenou. Oslava bude doprovázena speciálními aktivitami, které zpříjemní den, a nebude chybět ani fotogalerie nejlepších momentů za posledních 10 let.
Velikonoční akce – vykoledujte si 1+1 zdarma!
Oslavte jaro a přijďte si užít velikonoční zmrzlinovou nabídku. Na 21. dubna je připravena originální velikonoční akce: vykoledujte si 1+1 zdarma! Jak na to? Stačí přijít do zmrzlinárny a říct oblíbenou koledu, a zmrzlina bude dvakrát! Tato nabídka platí pro všechny, kdo mají rádi zmrzlinu stejně jako my, a je skvělým způsobem, jak si s rodinou nebo přáteli zpříjemnit velikonoční svátky.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living