redakce Prima FRESH

Mexické chilli con carne s masovými kuličkami a fazolemi

Moje hodnocení
1x

Masové kuličky si obvykle spojujeme se špagetami a americko-italskou kuchyní, tady ale došlo k jinému významnému sňatku – s texaskomexickým chilli con carne. Přátelé, nemá to chybu.

6 porcí
60 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Chilli papričky zalijte v misce vroucí vodou a nechte 10 až 15 minut stát. Pak je sceďte a nakrájejte nahrubo, tekutinu uchovejte. Dejte stranou.
  2. Strouhanku a mléko dejte do mísy, promíchejte a nechte chvíli stát, aby strouhanka nasákla. Pak promíchejte s mletým masem, vejcem, česnekem, oba druhy koriandru a solí a pepřem podle chuti. Důkladně propracujte a nechte chvíli odpočinout.
  3. Navlhčenýma rukama tvořte malé kuličky a po částech je osmažte v hodně velké silnostěnné pánvi, která se dá dát do trouby, na oleji dozlatova, 5 až 6 minut. Nechte stranou.
  4. Do pánve přidejte další olej, asi 5 minut smažte cibuli a česnek až zezlátnou, pak přidejte rajčatovou pastu, cukr a ocet a asi 1 minut promíchávejte. Vlijte vývar, přidejte rajčata, fazole, chilli papričky a tekutinu z namáčení, papriku, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, uveďte do varu, vmíchejte osmažené kuličky a pánev vložte do trouby. Pečte 15 až 20 minut, až bude omáčka provařená a kuličky propečené.
  5. Podávejte posypané kousky pikantního salámu, zakapané zakysanou smetanou a jako přílohu zvolte nejlépe bílou rýži.
PRIMA TIP: Nemáte-li čerstvou strouhanku (tedy z ještě trochu vláčného pečiva), použijte rohlík či housku natrhané na kousky, aby se v mléce dobře rozmočily. Chuť zejména čerstvého koriandru je pro mexická jídla dost nepostradatelná, ale pokud ho neseženete, stejnou službu udělá i oregano.

Vyzkoušejte i klasické chilli con carne s mletým hovězím masem podle Karolíny Kamberské

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty