Mexický kukuřičný salát s rajčaty a limetovým dresinkem

Moje hodnocení
2x

Nasládlá kukuřice, štiplavá cibule, voňavá rajčata a výrazný osvěžující dresink. Kombinace chutí v tomto salátu perfektně pasuje ke grilovanému masu i rybám. V sezoně můžete použít uvařená zrna z čerstvého kukuřičného klasu, kdykoliv jindy použijte konzervovanou kukuřici.

3 porce
10 minut
mexická

Suroviny

Dresink

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte kukuřičná zrna (buď čerstvá uvařená, nebo slitá z konzervy), nadrobno nakrájenou červenou cibuli a na kousky nakrájená rajčata.
  2. Na dresink ušlehejte v misce limetovou šťávu s olivovým olejem, poté zašlehejte med, aby vznikla hladká emulze, dochuťte solí a pepřem.
  3. Dresink vmíchejte do salátu společně s nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem. Podávejte s klínky limety.
PRIMA TIP: Do salátu můžete přimíchat i nadrobno nakrájenou salátovou okurku nebo silnostěnou zelenou papriku, případně chilli papričku. Pokud chcete ještě sytější přílohu, hodí se i slité konzervované černé fazole.

Vyzkoušejte i další žhavé mexické recepty

Vyzkoušejte tradiční chilli con carne podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty