Suroviny
- sterilovaná kukuřice 600 g
- červená cibule 1 ks
- cherry rajčata 200 - 250 g
- koriandr 4 snítky
- limetka (k podávání)
Dresink
- limetková šťáva z 1 - 2 limet
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- med (tekutý) 1 a 1/2 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- V míse smíchejte kukuřičná zrna (buď čerstvá uvařená, nebo slitá z konzervy), nadrobno nakrájenou červenou cibuli a na kousky nakrájená rajčata.
- Na dresink ušlehejte v misce limetovou šťávu s olivovým olejem, poté zašlehejte med, aby vznikla hladká emulze, dochuťte solí a pepřem.
- Dresink vmíchejte do salátu společně s nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem. Podávejte s klínky limety.
PRIMA TIP: Do salátu můžete přimíchat i nadrobno nakrájenou salátovou okurku nebo silnostěnou zelenou papriku, případně chilli papričku. Pokud chcete ještě sytější přílohu, hodí se i slité konzervované černé fazole.
Vyzkoušejte i další žhavé mexické recepty
Vyzkoušejte tradiční chilli con carne podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE