Na skok v kuchyni

Mexické enchiladas s hovězím ragú se zapečeným sýrem

Moje hodnocení
6x

Znáte mexické enchiladas? Tuto pochoutku musíte vyzkoušet, obzvlášť pokud milujete mleté maso v chutné omáčce. Příprava není nijak náročná a výsledek stojí za to!

4 porce
60 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na pánev dejte přepuštěné máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přidejte lžíci cukru a rozdrcený česnek. Vše nechte lehce zkaramelizovat.
  2. Poté přidejte hovězí mleté maso a orestujte ho (maso pomocí dřevěné vařečky míchejte tak, aby se hezky rozdělilo a netvořilo hrudky). Do masové směsi přidejte protlak, krájená rajčata, mletý kmín, koření na fajitas a vše podle chuti osolte a opepřete.
  3. Směs nechte 10–15 minut zlehka probublávat. Ze směsi si odeberte tekutější část (cca 1 hrnek), kterou si nechte na zalití tortill nakonec.
  4. Troubu rozehřejte na 180 °C.
  5. Tortilly rozložte, rovnoměrně do nich rozdělte směs a posypte nastrouhanou morrazellou. Tortilly zarolujte, konce přehněte tak, aby z tortill směs nevytékala, a vyskládejte je do zapékací mísy.
  6. Nakonec tortilly zalijte omáčkou, kterou jste si odebrali do hrnku, a dejte do trouby zapéct na cca 10 minut. Po 10 minutách přidejte nastrouhaný čedar a zapečte dalších 10 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty