Suroviny
- kuřecí prsa 700 g
- rostlinný olej 2 lžičky
- cibule (nakrájená najemno) 1/2 ks
- česnek (drcený) 2 stroužky
- římský kmín (mletý) 1 lžička
- oregano (sušené) 1 lžička
- chilli koření 1 lžička
- sůl 1 lžička
- rajčatová salsa (hotový výrobek) 150 g

Postup přípravy
- Nejprve pošírujte kuřecí maso. Kuřecí prsa vložte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 10-12 minut nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 74 °C. Ke kontrole použijte kuchyňský teploměr, protože převařené kuře bude suché.
- Kuře přendejte na prkénko nebo do mísy a natrhejte ho dvěma vidličkami.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nebude měkká a průsvitná (3 minuty).
- Přidejte nasekaný česnek a smažte jej 30 sekund. Přidejte římský kmín, oregano, chilli a sůl. Restujte ještě 1 minutu.
- Přidejte salsu ze sklenice a jen ji promíchejte (v případě potřeby můžete přidat trochu vody) a nechte prohřát.
- Přidejte natrhané kuřecí maso a promíchejte ho s omáčkou. Duste 2-3 minuty.
- Podávejte v nahřátých tortillách nebo taco mušlích s oblíbenými přílohami.
PRIMA TIP: Jako přílohy, které můžete přidat k trhanému masu do tortilly, se hodí například strouhaný sýr, ideálně čedar. Svěžest i barvu dodá zelenina. Použijte nakrájený římský nebo ledový salát, mladé zelí, rajčata, červenou cibuli, avokádo nebo čerstvý koriandr. Pokud použijete pikantní salsu, doplňte ji zakysanou smetanou, která dodá krémovou chuť a vyváží ostrost. Na závěr dodejte tacos svěžest limetovou šťávou.
Vyzkoušejte také perfektní avokádové guacamole podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Avokádové guacamole: Dokonalý základní recept s tipy, jak ho ještě vylepšit