Suroviny
- červená cibule 1/2 ks
- červené fazole 1 plechovka
- sterilovaná kukuřice 100 g
- avokádo 1 ks
- rajčata (velká) 2 ks
- koriandr (lístky) 1 hrst
- olivový olej 2 lžíce
- limetka 1/2 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Z fazolí a z kukuřice slijte nálev, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Avokádo podélně rozkrojte, vyndejte pecku, lžící vyjměte dužninu ze slupky a nakrájejte na kostičky. Rajčata omyjte a také nakrájejte na kostičky.
- Všechnu zeleninu dejte do misky, promíchejte a přidejte omytý a nadrobno nasekaný koriandr.
- Zakápněte olivovým olejem a limetkovou šťávou, osolte, opepřete podle chuti a podávejte s křupavými nachos. Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete přidat nakrájenou chilli papričku.
PRIMA TIP: Pokud salát zbyde do druhého dne, ohřejte měkké pšeničné tortilly a touto směsí je naplňte. Můžete přidat i nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu, pro veganskou verzi pak rostlinný sýr a smetanu.
Vyzkoušejte také recept na avokádové guacamole podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE