Kuchařka pro mě a moje tělo

Mexický fazolový salát s avokádem a kukuřicí

Moje hodnocení
2x

Mexický salát je plný bílkovin – hotový je během chvilky a jeho příprava je vlastně bez práce. Vydrží dlouho v krabičce, a tak se skvěle hodí na svačinu či oběd do školy nebo do práce. Nejlépe se k němu hodí nachos, křupavé kukuřičné tortillové chipsy.

2 porce
20 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Z fazolí a z kukuřice slijte nálev, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Avokádo podélně rozkrojte, vyndejte pecku, lžící vyjměte dužninu ze slupky a nakrájejte na kostičky. Rajčata omyjte a také nakrájejte na kostičky.
  2. Všechnu zeleninu dejte do misky, promíchejte a přidejte omytý a nadrobno nasekaný koriandr.
  3. Zakápněte olivovým olejem a limetkovou šťávou, osolte, opepřete podle chuti a podávejte s křupavými nachos. Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete přidat nakrájenou chilli papričku.
PRIMA TIP: Pokud salát zbyde do druhého dne, ohřejte měkké pšeničné tortilly a touto směsí je naplňte. Můžete přidat i nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu, pro veganskou verzi pak rostlinný sýr a smetanu.

Vyzkoušejte také recept na avokádové guacamole podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kuchařka pro mě a moje tělo

Julie Kučerovská Kuchařka pro mě a moje tělo

Autorka bestsellerové Kuchařky pro teenagery dospěla a stala se studentkou, ovšem zájem o jídlo a vaření ji neopustil. Tentokrát se tedy dělí o své zkušenosti s bezmasou kuchyní s vrstevníky, a to velmi zodpovědným způsobem. V knížce najdete jak šikovné a úsporné recepty, ale i řadu rad týkajících se správné výživy, kde jí byli poradci přední odborníci na výživu z platformy Moje tělo je moje. Na devadesát vegetariánských receptů se dá případně snadno doplnit masem a jsou podány tak, aby byly zcela srozumitelné i začátečníkům, včetně nákupů surovin, uskladnění a správného zacházení s nimi.

Vydalo nakladatelství Smart Press.


Přečtěte si také

Recepty