Zdeněk Pohlreich

Huevos rancheros – pikantní mexická vejce se zeleninou na grilu podle Pohlreicha

Moje hodnocení
6x

Ve čtvrtém díle show Jak to bylo, šéfe? připravil Zdeněk Pohlreich výborné mexické jídlo. Pokud máte gril s poklicí a vhodnou hlubší pánev, můžete tato pikantní vejce na zeleninové podušce připravit i při venkovním hodováním, ale obdobně je lze připravit i doma na sporáku a v troubě.

2 porce
30 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do rozpáleného grilu na 220 °C dejte rozehřát pánev. Pánev pokapejte olivovým olejem, přidejte na nudličky pokrájenou slaninu, červenou cibuli a červenou a žlutou papriku. Důkladně osolte a opepřete. Vše společně orestujte, přidejte fazole v tomatě, ajvar, a na kostičky nakrájené avokádo zakápnuté limetou.
  2. V promíchané směsi vytvořte důlky, do kterých vyklepněte vejce, která osolte a opepřete. Posypte nastrouhaným sýrem a nechte zapéct tak, aby bílek ztuhnul a žloutky zůstaly stále polotekuté.
  3. Nakonec přidejte nasekané bylinky a podávejte s dobrým pečivem.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty