Suroviny
- anglická slanina 100 g
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- červená cibule 1 ks
- avokádo (zralé ) 1 ks
- limetka 1 ks
- fazole v tomatové omáčce 100 g
- ajvar (pikantní ) 2 lžíce
- vejce 6 ks
- sýr pecorino
- koriandr (čerstvý) 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 hrst
- bazalka (čerstvá ) 1 hrst
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do rozpáleného grilu na 220 °C dejte rozehřát pánev. Pánev pokapejte olivovým olejem, přidejte na nudličky pokrájenou slaninu, červenou cibuli a červenou a žlutou papriku. Důkladně osolte a opepřete. Vše společně orestujte, přidejte fazole v tomatě, ajvar, a na kostičky nakrájené avokádo zakápnuté limetou.
- V promíchané směsi vytvořte důlky, do kterých vyklepněte vejce, která osolte a opepřete. Posypte nastrouhaným sýrem a nechte zapéct tak, aby bílek ztuhnul a žloutky zůstaly stále polotekuté.
- Nakonec přidejte nasekané bylinky a podávejte s dobrým pečivem.
Huevos rancheros – pikantní mexická vejce se zeleninou na grilu podle Pohlreicha 2 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Huevos rancheros – pikantní mexická vejce se zeleninou na grilu podle Pohlreicha 2 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Huevos rancheros – pikantní mexická vejce se zeleninou na grilu podle Pohlreicha 3 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Huevos rancheros – pikantní mexická vejce se zeleninou na grilu podle Pohlreicha 3 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: