Maso:
- kuřecí prsa 2 ks
- hladká mouka 60 g
- mletá paprika 1 lžička
- římský kmín 1 lžička
- sušená cibule 1 lžička
- sušený česnek 1/2 lžičky
- pepř černý mletý
- sůl
- jogurt 40 g
- sriracha omáčka 50 g
- vejce 1 ks
- cornflakes (na obalení) 150 g
Salsa:
- kukuřice 200 g
- avokádo 1 ks
- rajče 2 ks
- červená cibule 1/2 ks
- petrželka (jemně sekaná) 1 hrst
- česnek 1 stroužek
- limetková šťáva 1/2 plodu
- olivový olej 40 ml
Omáčka:
- majonéza
- jogurt
- petrželka (jemně sekaná)
- limetková šťáva 1/2 plodu
- pepř černý mletý
- sůl
Na dokončení:
- červené zelí 100 g
- tortilla (malá) 8 ks
- chilli papričky 1 ks
- koriandr
Postup přípravy:
- Nejprve naložte maso. Prsa očistěte a nakrájejte na větší proužky (čtyři proužky z jednoho prsa). Ve větší misce promíchejte všechny sypké suroviny, tedy mouku, papriku, kmín, cibuli, česnek, sůl a pepř.
- Následně přidejte jogurt, srirachu a vejce a vše umíchejte do hladké konzistence. Do směsi vložte maso, dobře ho marinádou obalte a nechte chvíli v lednici uležet. Nyní připravte zeleninovou salsu.
- Kukuřici sceďte a na pánvi ji lehce orestujte. Pak ji dejte do misky. Přidejte na menší kostky nakrájené avokádo. Rajčata přepulte, vyndejte jim jadřinec a „kůru“ nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte najemno. Petrželku nasekejte. Česnek prolisujte.
- Vše vložte do misky, promíchejte a nakonec přilijte šťávu z limety a olivový olej. Opět promíchejte. V menší misce promíchejte majonézu s jogurtem. Přidejte petrželku, limetovou šťávu, pepř a sůl. Opět promíchejte.
- Zelí nakrouhejte, chilli nakrájejte na kolečka. Maso vyndejte z lednice a obalte ho v jemně mletých cornflakes. Následně tyto stripsy osmažte v menším rendlíku v rozpáleném oleji (trvá to zhruba 6 minut).
- Přichází čas pokrm složit. Do středu tortilly položte část krouhaného zelí a strips, posypte je salsou a polijte omáčkou. Přidejte chilli, koriandr a můžete podávat.
Nebo vyzkoušejte krevetové tacos podle videoreceptu:
Ale i pár dalších mexických receptů tu máme: