Neplecha na plechu

Mexické tacos s křupavým kuřetem a kukuřičnou salsou s avokádem

Moje hodnocení
1x

Chcete si doma připravit pořádné tacos s masem, salsou a famózní omáčkou? Máme pro vás recept, který splňuje vše! Za hodinku máte vše hotovo a pestrobarevný pokrm se může servírovat!

8 porcí
60 minut
mexická

Maso:

Salsa:

Omáčka:

Na dokončení:

Postup přípravy:

  1. Nejprve naložte maso. Prsa očistěte a nakrájejte na větší proužky (čtyři proužky z jednoho prsa). Ve větší misce promíchejte všechny sypké suroviny, tedy mouku, papriku, kmín, cibuli, česnek, sůl a pepř.
  2. Následně přidejte jogurt, srirachu a vejce a vše umíchejte do hladké konzistence. Do směsi vložte maso, dobře ho marinádou obalte a nechte chvíli v lednici uležet. Nyní připravte zeleninovou salsu.
  3. Kukuřici sceďte a na pánvi ji lehce orestujte. Pak ji dejte do misky. Přidejte na menší kostky nakrájené avokádo. Rajčata přepulte, vyndejte jim jadřinec a „kůru“ nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte najemno. Petrželku nasekejte. Česnek prolisujte.
  4. Vše vložte do misky, promíchejte a nakonec přilijte šťávu z limety a olivový olej. Opět promíchejte. V menší misce promíchejte majonézu s jogurtem. Přidejte petrželku, limetovou šťávu, pepř a sůl. Opět promíchejte.
  5. Zelí nakrouhejte, chilli nakrájejte na kolečka. Maso vyndejte z lednice a obalte ho v jemně mletých cornflakes. Následně tyto stripsy osmažte v menším rendlíku v rozpáleném oleji (trvá to zhruba 6 minut).
  6. Přichází čas pokrm složit. Do středu tortilly položte část krouhaného zelí a strips, posypte je salsou a polijte omáčkou. Přidejte chilli, koriandr a můžete podávat.

Nebo vyzkoušejte krevetové tacos podle videoreceptu:

Ale i pár dalších mexických receptů tu máme:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty