Suroviny
- dlouhozrnná rýže (nevařená) 1 a 1/3 šálku
- voda 5 šálků
- celá skořice 2 svitky
- plnotučné mléko 1 šálek
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- cukr krupice 2/3 šálku
Postup přípravy
- Rýži, polovinu vody a celé svitky skořice (můžete je rozlámat na menší kusy) vložte do mixéru.
- Mixujte 1 minutu na vysoké otáčky, poté přidejte zbytek vody a mixujte další minutu (chcete, aby se skořicové tyčinky dobře rozmixovaly).
- Nechte přes noc v chladničce a poté přeceďte přes několik kávových filtrů nebo papírových utěrek.
- Do směsi vmíchejte mléko, vanilkový extrakt a cukr, dokud se cukr zcela nerozpustí.
- Uchovávejte v chladničce a podávejte na ledu. Před nalitím do sklenic směs v džbánku promíchejte. Můžete ozdobit špetkou mleté skořice.
Mexická horchata osvěžující sladký nápoj připravený z rýže Zdroj: iStock