Mexická horchata – osvěžující sladký nápoj připravený z rýže
Zdroj: iStock
Mexická horchata – osvěžující sladký nápoj připravený z rýže
Zdroj:
iStock
Horchata je nápoj původem ze španělské Valencie, kde se připravuje z tygřích ořechů. Existuje ale také mexická verze, zřejmě inspirovaná tou španělskou, která se vyrábí z dostupnější rýže. Lahodný sladký nápoj servírovaný na ledu přináší osvěžení, ale zároveň i potřebnou energii.
Postup přípravy
-
Rýži, polovinu vody a celé svitky skořice (můžete je rozlámat na menší kusy) vložte do mixéru.
-
Mixujte 1 minutu na vysoké otáčky, poté přidejte zbytek vody a mixujte další minutu (chcete, aby se skořicové tyčinky dobře rozmixovaly).
-
Nechte přes noc v chladničce a poté přeceďte přes několik kávových filtrů nebo papírových utěrek.
-
Do směsi vmíchejte mléko, vanilkový extrakt a cukr, dokud se cukr zcela nerozpustí.
-
Uchovávejte v chladničce a podávejte na ledu. Před nalitím do sklenic směs v džbánku promíchejte. Můžete ozdobit špetkou mleté skořice.
Mexická horchata osvěžující sladký nápoj připravený z rýže
Zdroj: iStock
Mexická horchata osvěžující sladký nápoj připravený z rýže
Zdroj:
iStock