Mexická horchata – osvěžující sladký nápoj připravený z rýže

Moje hodnocení
5x

Horchata je nápoj původem ze španělské Valencie, kde se připravuje z tygřích ořechů. Existuje ale také mexická verze, zřejmě inspirovaná tou španělskou, která se vyrábí z dostupnější rýže. Lahodný sladký nápoj servírovaný na ledu přináší osvěžení, ale zároveň i potřebnou energii.

6 porcí
20 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rýži, polovinu vody a celé svitky skořice (můžete je rozlámat na menší kusy) vložte do mixéru.
  2. Mixujte 1 minutu na vysoké otáčky, poté přidejte zbytek vody a mixujte další minutu (chcete, aby se skořicové tyčinky dobře rozmixovaly).
  3. Nechte přes noc v chladničce a poté přeceďte přes několik kávových filtrů nebo papírových utěrek.
  4. Do směsi vmíchejte mléko, vanilkový extrakt a cukr, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  5. Uchovávejte v chladničce a podávejte na ledu. Před nalitím do sklenic směs v džbánku promíchejte. Můžete ozdobit špetkou mleté skořice.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty