Suroviny
- olej 1 lžíce
- kuřecí stehno (rozdělená napůl) 4 ks
- cibule (větší, nakrájená na plátky) 2 ks
- pivo 1/2 sklenice
- sójová omáčka 2 lžíce
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- med 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 lžíce
Postup přípravy
- Ve velké silnostěnné pánvi nebo plochém kastrolu vhodném i do trouby rozehřejte olej. Vložte osolené a opepřené kousky kuřete a smažte je z každé strany 8 až 10 minut, až budou zlaté a téměř propečené. Kuře vyjměte a nechte stranou na teple.
- Do pánve vsypte cibuli, smažte ji asi 1 minutu, až zesklovatí. Pivo prošlehejte se sójovou omáčkou, hořčicí a medem, směs vlijte do pánve a za občasného promíchání svařte na mírném plameni, až zhoustne asi na polovinu.
- Vložte kuře zpět do pánve a nechte ho v předehřáté troubě na 180 ˚C asi 20 minut v omáčce dopéct a pak ihned podávejte, posypané petrželkou. Jako příloha se hodí jasmínová rýže nebo bramborová kaše.
Vyzkoušejte také pečenou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krkovice na medu a hořčici
Vyzkoušejte další masové recepty s medem