Moje vzpomínky na neděli

Pečené vepřové koleno glazované pivem a medem podle Máma peče doma

Moje hodnocení
2x

Hospodská klasika, kterou připravíte doma překvapivě jednoduše. Křupavou kůrčičku a měkké šťavnaté maso získá koleno pečlivým potíráním medem a pivem. Doporučujeme tedy upéct kolen najednou více a pozvat partu kamarádů.

2 porce
180 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Koleno omyjte, vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby hladina převyšovala maso zhruba o 3 cm. Osolte, přidejte bobkový list a zbylé koření a oloupanou cibuli. Vařte na mírném stupni zhruba 2 hodiny doměkka. Nezakrývejte.
  2. Troubu rozehřejte na 200 °C. Uvařené koleno přesuňte do pekáče. Česnek oloupejte a rozložte stroužky kolem kolena. Podlijte ho 1 naběračkou vývaru, ve kterém se vařilo, opepřete a potřete směsí rozpuštěného másla, piva a medu.
  3. Pečte v předehřáté troubě zhruba 50 minut dozlatova. Každou čtvrthodinu potřete směsí piva a medu.
  4. Pečené koleno podávejte teplé s čerstvým chlebem, strouhaným křenem a hořčicí.

Vyzkoušejte také pečenou vepřovou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Inspirujte se i dalšími recepty na pečené koleno

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Moje vzpomínky na neděli

Barbora Gorecká Moje vzpomínky na neděli

Moje vzpomínky na neděli jsou už třetí kuchařkou oblíbené foodblogerky Báry Gorecké alias Máma peče doma. Nová kniha je provoněná domovem, napsaná s láskou a je plná vzpomínek na dětství, babičky i maminku a jejich báječnou kuchyni.

Na 352 stranách najdete 150 klasických českých a slovenských receptů rozdělených do 7 kapitol (chuťovky a pečivo, pomazánky, saláty, polévky a zavářky do nich, hlavní jídla a přílohy, sladké a Vánoce).

Vůně čerstvého chleba, chuť poctivé bramboračky, báječná svíčková, nadýchaná bábovka… To vše, a ještě mnohem víc najdete na stránkách nové knížky, která oslní nejen výběrem receptů, ale i překrásnými fotografiemi a ilustracemi.

Knihu lze koupit na mamapecedoma.com.


Přečtěte si také

Recepty