návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Medová žebírka

Hodnoceno: 2x
2 porce
nad 2 hodiny
Medová žebírka
Autor: Cat & Cook Medová žebírka
Už jste zkusili žebra pečená na medu? Pokud máte rádi jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá. ;) Podávejte je posypaná petrželkou, s grilovanou kukuřicí na másle a s chlebem.

Článek

11 receptů na šťavnatá žebra Foto:

11 receptů na šťavnatá žebra

Kdo rád "obíračku", rozhodně si z těchto receptů vybere! K těmto žebrům vám stačí jen krajíc kvalitního chleba a vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi! Pokud by vám to...

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med.
  2. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice.
  3. Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.
  4. Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka.

Medová žebírka Foto: Medová žebírka; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová