Najděte si recept
Na co máte chuť?

Medová žebírka
Už jste zkusili žebra pečená na medu? Pokud máte rádi jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá. ;) Podávejte je posypaná petrželkou, s grilovanou kukuřicí na másle a s chlebem.
nad 2 hodiny
2 porce
Článek
11 receptů na šťavnatá žebra
Kdo rád "obíračku", rozhodně si z těchto receptů vybere! K těmto žebrům vám stačí jen krajíc kvalitního chleba a vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi! Pokud by vám to...
Suroviny (2 porce)
- vepřová žebra 2 ks
- uzená mletá paprika 3 lžíce
- sušená mletá cibule 2 lžíce
- sušený česnek 1 lžíce
- mleté chilli 1 lžička
- Sůl 1 lžička
- černý pepř 1 lžička nebo kousek chilli papričky
- Hořčice 1 lžíce
- kvalitní kečup 2 lžíce
- tekutý med 2 lžíce
- hrst sekané petrželky
- kukuřice a chléb k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med.
- Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice.
- Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.
- Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka.
Medová žebírka; foto: Cat & Cook
Cat & Cook
Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!
Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.
V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook :-)
catandcook.cz alias Ivana Jindřichová