Emma Frischová

Medovo-koriandrové kotlety s pečenou kukuřičnou salsou

Moje hodnocení
3x

Co by to bylo za kempování bez grilovaných kotlet? Obalte je v marinádě z jablečného octa, pražených semínek koriandru a mleté sladké papriky a rázem máte na talíři blízkovýchodní svět i s Evropou. Přihoďte na gril oblíbenou zeleninu, kukuřičné klasy a srdíčka salátu a vykouzlíte zdravou rychlou večeři, na kterou budete v zimě s nostalgií vzpomínat.

4 porce
30 minut

Kotlety

Salsa

Postup přípravy

  1. Začněte přípravou marinády na maso. Semínka koriandru orestujte nasucho a podrťte v hmoždíři. V misce prošlehejte med, olivový olej, ocet, koriandr, sůl, papriku, drcený česnek a pepř dohladka.
  2. Kotlety naklepejte rukou, přelijte většinou marinády, vetřete ji do masa, uložte do chladu a nechte pár hodin marinovat.
  3. Mezitím připravte základ pečené salsy. Rajčata, jarní cibulku a česnek nasekejte nadrobno a promíchejte se zbylými surovinami (mimo kukuřici).
  4. Gril rozpalte na vysokou teplotu, uhlíky rozprostřete tak, abyste mohli grilovat dvouzónově. Rošt položte 10 cm nad uhlíky. Klasy kukuřice položte na rošt a otáčejte je každé 2–3 minuty, až zrna zežloutnou a kukuřice změkne. Trvá to zhruba 10–12 minut.
  5. Kotlety grilujte 2–3 minuty z každé strany, nechte plameny olizovat maso. Pak je přesuňte na nepřímý žár a dopečte, až budou pevné na dotek, zhruba 5–7 minut z každé strany. K ověření vnitřní teploty použijte teploměr, v nejsilnější části kotlet by měla mít 73 °C. Můžete také maso naříznout v nejsilnější části, uvnitř by mělo být růžové. Maso nechte ještě 10 minut odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozlila.
  6. Upečený klas kukuřice opřete o prkénko a ostrým nožem okrájejte zrna odshora dolů. Vmíchejte je do rajčatového základu.
  7. Vepřové kotlety podávejte na prkénku nebo je rozdělte přímo na talíře. Zadní stranou lžičky rozetřete zbylou marinádu a každou porci ozdobte pečenou salsou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Emma Frischová

Nakladatelství BETA

Originální, snadné a svěží recepty pro vaření pod širým nebem. Ať už jste venku v přírodě s rodinou nebo s přáteli, v této knize najdete tipy pro všechny příležitosti. Vaše výpravy za dobrodružstvím vám teď budou chutnat ještě lépe!

www.nakladatelstvibeta.cz


Přečtěte si také

Recepty