zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Medovo-koriandrové kotlety s pečenou kukuřičnou salsou
Autor: Vaříme pod širákem Medovo-koriandrové kotlety s pečenou kukuřičnou salsou

Medovo-koriandrové kotlety s pečenou kukuřičnou salsou

Hodnoceno: 3x
Co by to bylo za kempování bez grilovaných kotlet? Obalte je v marinádě z jablečného octa, pražených semínek koriandru a mleté sladké papriky a rázem máte na talíři blízkovýchodní svět i s Evropou. Přihoďte na gril oblíbenou zeleninu, kukuřičné klasy a srdíčka salátu a vykouzlíte zdravou rychlou večeři, na kterou budete v zimě s nostalgií vzpomínat.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Suroviny (4–6 porce)

Kotlety:

Postup

  1. Začněte přípravou marinády na maso. Semínka koriandru orestujte nasucho a podrťte v hmoždíři. V misce prošlehejte med, olivový olej, ocet, koriandr, sůl, papriku, drcený česnek a pepř dohladka. 
  2. Kotlety naklepejte rukou, přelijte většinou marinády, vetřete ji do masa, uložte do chladu a nechte pár hodin marinovat. 
  3. Mezitím připravte základ pečené salsy. Rajčata, jarní cibulku a česnek nasekejte nadrobno a promíchejte se zbylými surovinami (mimo kukuřici). 
  4. Gril rozpalte na vysokou teplotu, uhlíky rozprostřete tak, abyste mohli grilovat dvouzónově. Rošt položte 10 cm nad uhlíky. Klasy kukuřice položte na rošt a otáčejte je každé 2–3 minuty, až zrna zežloutnou a kukuřice změkne. Trvá to zhruba 10–12 minut. 
  5. Kotlety grilujte 2–3 minuty z každé strany, nechte plameny olizovat maso. Pak je přesuňte na nepřímý žár a dopečte, až budou pevné na dotek, zhruba 5–7 minut z každé strany. K ověření vnitřní teploty použijte teploměr, v nejsilnější části kotlet by měla mít 73 °C. Můžete také maso naříznout v nejsilnější části, uvnitř by mělo být růžové. Maso nechte ještě 10 minut odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozlila. 
  6. Upečený klas kukuřice opřete o prkénko a ostrým nožem okrájejte zrna odshora dolů. Vmíchejte je do rajčatového základu. 
  7. Vepřové kotlety podávejte na prkénku nebo je rozdělte přímo na talíře. Zadní stranou lžičky rozetřete zbylou marinádu a každou porci ozdobte pečenou salsou. 
Medovo-koriandrové kotlety s pečenou kukuřičnou salsou
Autor: Vaříme pod širákem Medovo-koriandrové kotlety s pečenou kukuřičnou salsou

reklama

Vaříme pod širákem
Emma Frischová

Originální, snadné a svěží recepty pro vaření pod širým nebem. Ať už jste venku v přírodě s rodinou nebo s přáteli, v této knize najdete tipy pro všechny příležitosti. Vaše výpravy za dobrodružstvím vám teď budou chutnat ještě lépe!

www.nakladatelstvibeta.cz