Ursula Ferrigno

Čínské medové kuře

Moje hodnocení
3x

Kombinace medu, pomerančové šťávy a sójové omáčky vytvoří naprosto dokonalou lázeň, která jemnému kuřecímu masu jen prospěje. Tohle jídlo bude stálicí rodinných večeří, ocení ho totiž úplně každý. Zkuste a uvidíte!

4 porce
60 minut
čínská

Suroviny

  • kuřecí stehna 4 ks

Marináda

  • nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z 1 pomeranče
  • med 2 lžíce
  • čínské koření pěti vůní 1 lžíce
  • sójová omáčka (světlá) 2 lžíce
  • olej z praženého sezamu 2 lžíce

K podávání

  • křupavé listy salátu
  • jasmínová rýže

Postup přípravy

  1. Kuře vložte do uzavíratelného igelitového sáčku. Smíchejte všechny ingredience na marinádu a kuře jí polijte. Uzavřete sáček a zatřepte, aby se kuře dobře obalilo. V ledničce nechte marinovat alespoň dvě hodiny (pokud je to možné, nechte ho v ledničce raději přes noc).
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře i s marinádou přendejte rovnoměrně do velkého pekáče. Pečte 45 minut, dokud maso nepřestane být růžové a při vpichu vidličkou do nejtlustší části masa ztratí šťáva červenou barvu. Během pečení občas polijte vypečenou šťávou.
  3. Podávejte s křupavým salátkem a uvařenou jasmínovou rýží.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ursula Ferrigno

Knihy Omega Ursula Ferrigno

Podtitulek 75 chutných způsobů, jak si užít vaření z citrusů napovídá, jak dokážou tyhle plody oživit a ozvláštnit mořské plody, těstoviny a samozřejmě dezerty. Ano, všichni je známe, ale často si jejich skvělou šťávu vymačkáváme jen do čaje. Velká škoda. Autorka vtipně využívá rozdílů v chuti a vůni příbuzných plodů a páruje je s dalšími surovinami přesně tak, jak je potřeba, v celé řadě zajímavých receptů. S těmihle svěžími nápady získá vaše vaření opravdu šťávu, plus se toho o těchto plodech leccos dovíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty