reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Čínské medové kuře
Autor: Kuchařka Oleje Čínské medové kuře

Čínské medové kuře

Hodnoceno: 0x
Kombinace medu, pomerančové šťávy a sójové omáčky vytvoří naprosto dokonalou lázeň, která jemnému kuřecímu masu jen prospěje. Tohle jídlo bude stálicí rodinných večeří, ocení ho totiž úplně každý. Zkuste a uvidíte!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Kuře vložte do uzavíratelného igelitového sáčku. Smíchejte všechny ingredience na marinádu a kuře jí polijte. Uzavřete sáček a zatřepte, aby se kuře dobře obalilo. V ledničce nechte marinovat alespoň dvě hodiny (pokud je to možné, nechte ho v ledničce raději přes noc).
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře i s marinádou přendejte rovnoměrně do velkého pekáče. Pečte 45 minut, dokud maso nepřestane být růžové a při vpichu vidličkou do nejtlustší části masa ztratí šťáva červenou barvu. Během pečení občas polijte vypečenou šťávou.
  3. Podávejte s křupavým salátkem a uvařenou jasmínovou rýží.
Čínské medové kuře
Autor: Kuchařka Oleje Čínské medové kuře

Oleje
Ursula Ferrigno

Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

reklama

Související témata: kuře , med , Hlavní jídla , Čínská kuchyně

reklama