Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čínské medové kuře
Kombinace medu, pomerančové šťávy a sójové omáčky vytvoří naprosto dokonalou lázeň, která jemnému kuřecímu masu jen prospěje. Tohle jídlo bude stálicí rodinných večeří, ocení ho totiž úplně každý. Zkuste a uvidíte!
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kuřecí stehna 4 ks
Marináda:
- nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z 1 pomeranče
- med 2 lžíce
- čínské koření pěti vůní 1 lžíce
- sójová omáčka (světlá) 2 lžíce
- olej z praženého sezamu 2 lžíce
K podávání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kuře vložte do uzavíratelného igelitového sáčku. Smíchejte všechny ingredience na marinádu a kuře jí polijte. Uzavřete sáček a zatřepte, aby se kuře dobře obalilo. V ledničce nechte marinovat alespoň dvě hodiny (pokud je to možné, nechte ho v ledničce raději přes noc).
- Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře i s marinádou přendejte rovnoměrně do velkého pekáče. Pečte 45 minut, dokud maso nepřestane být růžové a při vpichu vidličkou do nejtlustší části masa ztratí šťáva červenou barvu. Během pečení občas polijte vypečenou šťávou.
- Podávejte s křupavým salátkem a uvařenou jasmínovou rýží.
Oleje
Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády
Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.
Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.