Suroviny
- kuřecí stehna 4 ks
Marináda
- nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z 1 pomeranče
- med 2 lžíce
- čínské koření pěti vůní 1 lžíce
- sójová omáčka (světlá) 2 lžíce
- olej z praženého sezamu 2 lžíce
K podávání
- křupavé listy salátu
- jasmínová rýže
Postup přípravy
- Kuře vložte do uzavíratelného igelitového sáčku. Smíchejte všechny ingredience na marinádu a kuře jí polijte. Uzavřete sáček a zatřepte, aby se kuře dobře obalilo. V ledničce nechte marinovat alespoň dvě hodiny (pokud je to možné, nechte ho v ledničce raději přes noc).
- Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře i s marinádou přendejte rovnoměrně do velkého pekáče. Pečte 45 minut, dokud maso nepřestane být růžové a při vpichu vidličkou do nejtlustší části masa ztratí šťáva červenou barvu. Během pečení občas polijte vypečenou šťávou.
- Podávejte s křupavým salátkem a uvařenou jasmínovou rýží.
Čínské medové kuře Zdroj: Kuchařka Oleje