Suroviny
- kuřecí stehno 4 ks
Marináda
- pomerančová kůra (nastrouhaná ) z 1 pomeranče
- pomerančová šťáva (vymačkaná) z 1 pomeranče
- med 2 lžíce
- koření pěti vůní (čínské ) 1 lžíce
- sójová omáčka (světlá ) 2 lžíce
- sezamový olej (z praženého sezamu) 2 lžíce
K podávání
- saláty (křupavé listy salátu)
- jasmínová rýže
Postup přípravy
- Kuře vložte do uzavíratelného igelitového sáčku. Smíchejte všechny ingredience na marinádu a kuře jí polijte. Uzavřete sáček a zatřepte, aby se kuře dobře obalilo. V ledničce nechte marinovat alespoň dvě hodiny (pokud je to možné, nechte ho v ledničce raději přes noc).
- Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře i s marinádou přendejte rovnoměrně do velkého pekáče. Pečte 45 minut, dokud maso nepřestane být růžové a při vpichu vidličkou do nejtlustší části masa ztratí šťáva červenou barvu. Během pečení občas polijte vypečenou šťávou.
- Podávejte s křupavým salátkem a uvařenou jasmínovou rýží.
Čínské medové kuře Zdroj: Kuchařka Oleje