Čínské medové kuře
Zdroj: Kuchařka Oleje
Čínské medové kuře
Zdroj:
Kuchařka Oleje
Kombinace medu, pomerančové šťávy a sójové omáčky vytvoří naprosto dokonalou lázeň, která jemnému kuřecímu masu jen prospěje. Tohle jídlo bude stálicí rodinných večeří, ocení ho totiž úplně každý. Zkuste a uvidíte!
Postup přípravy
-
Kuře vložte do uzavíratelného igelitového sáčku. Smíchejte všechny ingredience na marinádu a kuře jí polijte. Uzavřete sáček a zatřepte, aby se kuře dobře obalilo. V ledničce nechte marinovat alespoň dvě hodiny (pokud je to možné, nechte ho v ledničce raději přes noc).
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře i s marinádou přendejte rovnoměrně do velkého pekáče. Pečte 45 minut, dokud maso nepřestane být růžové a při vpichu vidličkou do nejtlustší části masa ztratí šťáva červenou barvu. Během pečení občas polijte vypečenou šťávou.
-
Podávejte s křupavým salátkem a uvařenou jasmínovou rýží.
Čínské medové kuře
Zdroj: Kuchařka Oleje
Čínské medové kuře
Zdroj:
Kuchařka Oleje