Suroviny
- kuřecí stehno (s kůží; vykoštěné) 4 ks
- sůl
- pepř
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- máslo 2 lžíce
- sušená rajčata (v oleji) 5 ks
- bílé víno 100 ml
- těstovinová rýže (orzo) 200 g
- kuřecí vývar 200 ml
- smetana ke šlehání 100 ml
- baby špenát (čerstvý) 60 g
Postup přípravy:
- Vykostěná kuřecí stehna s kůží osolte a opepřete, můžete je i předem naložit do oblíbené marinády.
- Na pánvi na jedné lžíci másla a trošce oleje ze sušených rajčat zprudka orestujte kuřecí stehna. Když je maso z obou stran opečené dozlatova, přesuňte ho na plech a dopečte ho v troubě.
- Do pánve na výpek přidejte jednu lžíci másla a na něm orestujte najemno nasekanou cibuli a česnek. Když zesklovatí, přidejte nasekaná sušená rajčata a vlijte bílé víno, nechte asi 3 minuty vyvařit.
- Pak přidejte orzo (těstovinovou rýži), promíchejte a vařte pod pokličkou do změknutí (je-li třeba, dolijte trochu vývaru).
- Pak do směsi nalijte smetanu a provařte další dvě minuty. Nakonec v pánvi nechte zavadnout listy špenátu. Upečené maso nakrájejte a dejte prohřát do pánve.

Kuřecí steaky s těstovinovou rýží orzo, špenátem a sušenými rajčaty po toskánsku Zdroj: Svatava Vašková / Coolinářka
Máte rádi chřest? Buďte připraveni včas, než přijde samotná sezóna!
Kompletní recept najdete ZDE: Krémové chřestové rizoto
Nebo zkuste další recepty s kuřecím stehnem: