reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Křupavá kuřecí stehna s omáčkou Romesco
Autor: Chutně a rychle Křupavá kuřecí stehna s omáčkou Romesco

Křupavá kuřecí stehna s omáčkou Romesco

Hodnoceno: 3x
Romesco je katalánská papriková omáčka, které dodávají texturu rozmělněné mandle. Fantasticky se hodí k pečenému kuřeti, ale také k rybám, krevetám, opékaným pórkům i cibulkám. Práci si zjednodušíte použitím již upečených konzervovaných paprik, jídlo tak můžete podávat během půlhodiny. Černá kapusta je toskánskou specialitou, směle ji můžete nahradit naší kapustou.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna osolte a opepřete. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte v ní maso kůží dolů zhruba 8 minut na středním stupni. Jakmile maso zezlátne a kůže bude křupavá, samo se odlepí a snadno ho obrátíte. Kapustu nasekejte na nudličky, přidejte k masu, zalijte vodou, osolte, opepřete a pečte v předehřáté troubě 8 minut. 
  2. Mezitím připravte omáčku – v mixéru typu kutr nebo na smoothie rozmixujte dohladka papriky, oloupaný česnek, pražené mandle, ocet, mletou papriku, natrhaný chléb a olej. Osolte, opepřete a promíchejte. 
  3. Menší pánev rozehřejte, vlijte do ní zbylý olej a zprudka v něm orestujte padrónské papriky. Osolte je a opékejte, až změknou a na slupkách se objeví puchýřky, trvá to zhruba 4–5 minut. 
  4. Maso vyjměte z pánve. Kapustu promíchejte s výpekem a podávejte s pečeným kuřetem, restovanými paprikami a omáčkou romesco. 

PRIMA TIP: Papričky Padrón jsou speciální druh papriček pěstovaných v okolí města Padrón. Drobné zelené plody se podávají nejčastěji smažené či restované s olivovým olejem a mořskou solí. Některé pekelně pálí, jiné ani nezaregistrujete, pohledem to však nepoznáte, musíte je ochutnat. Pokud je neseženete, nahraďte je jednou zelenou paprikou a pár chilli papričkami podle chuti. 

Křupavá kuřecí stehna s omáčkou Romesco
Autor: Chutně a rychle Křupavá kuřecí stehna s omáčkou Romesco

reklama

Chutně a rychle
Gordon Ramsay

Šéfkuchař se stane šéfkuchařem nejen pro to, že umí skvěle vařit, ale také vést tým, být trochu vizionář a zároveň umělec a účetní, který si spočítá, jestli se nápad zaplatí. Gordon Ramsay to svým uměním dotáhl mezi globální celebrity, o čemž svědčí jeho televizní show, restaurace v USA i Británii, oceněné 3 michelinskými hvězdami a také několik kuchařských knih. Ta poslední reaguje na trend domácího vaření a ukazuje, že i ve všední den zvládnete uvařit pro celou rodinu nebo jen pro sebe výborné, zdravé a jednoduché jídlo, na které nakoupíte cestou z práce. Kouzlo této knihy netkví jen ve 100 receptech, ale i ve spoustě praktických tipů a triků. Po pečlivém přečtení a vyzkoušení zjistíte, že dokážete vařit jako šéfkuchař. 

Vydává Slovart