Suroviny
- kuřecí stehno 6 ks
- bílé kysané zelí 1 kg
- smetana ke šlehání 600 g
- sůl
Postup přípravy:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Zelí propláchněte, aby nebylo moc kyselé. Dejte ho do pekáče a zalijte smetanou.
- Kuřecí stehna osolte ze všech stran a položte na zelí.
- Pekáč zakryjte a dejte péct na 50 minut, poté pekáč odkryjte a dopékejte na 190–200 °C cca 15–20 minut, aby se vytvořila kůrčička.
- Podávejte se šťouchačkami nebo kaší.
Kdyby se náhodou stalo, že zelí bude i přes propláchnutí moc kyselé, stačí vyjmout stehna z pekáče, do zelí přidat moučkový cukr a důkladně vše promíchat.
Další recepty se zelím, které můžete vyzkoušet:
Kuře na zelí není úplně to pravé? Nevadí, zkuste třeba kuře na paprice podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE