návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kořeněná kuřecí stehna

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Kořeněná kuřecí stehna
Autor: Pradobroty.cz Kořeněná kuřecí stehna
Kuřecí stehna v sobě skrývají neskutečné množství chuti! Směs koření vše ještě skvěle podtrhne a vy si rozhodně pochutnáte.

Suroviny

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, sušený česnek, papriku, oregano a asi lžičku soli. Jednotlivé kousky masa v této moučné směsi obalte a položte na talíř.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nasekejte.
  3. Troubu pusťte na 200 °C (horkovzduch 190 °C).
  4. Nyní se bude používat pánev, kterou lze dát i do trouby. Pokud takovou nemáte, nevadí, maso na sporáku připravte v libovolné vhodné pánvi a pak obsah prostě přendejte do pekáčku a ten vložte do trouby.
  5. V pánvi, kterou lze dát do trouby, rozpalte olej a opečte na něm zprudka maso z obou stran do hnědé barvy (cca 4 minuty z každé strany). Pak maso vyjměte zpět na talíř a ve zbylém tuku osmahněte na slabším ohni cibuli dozlatova.
  6. Přidejte i česnek a asi minutu ho opékejte do rozvonění. Pak přidejte máslo, nechte ho rozpustit a přisypte 2 lžíce moučné směsi, ve které se obalovalo na začátku kuře.
  7. Za stálého míchání asi minutku pražte jíšku a následně zalijte vodou a přiveďte k varu. Omáčku dochuťte solí a pepřem, 3 minuty provařte.
  8. Pak přilijte smetanu, rozmíchejte, vraťte do omáčky maso, přiklopte víkem (stačí i pevně přidělaný alobal) a vložte do rozpálené trouby. Pečte 50 minut.
  9. Podávejte s rýží nebo kuskusem, hodí se i vařený brambor.

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Související témata: Hlavní jídla