Suroviny
- máslo 1 plátek
- hladká mouka 1 lžíce
- kuřecí srdíčka 300-400 g
- špek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- cibule (nakrájená na plátky) 1-2 ks
- tymián 3 snítky
- česnek 2-3 stroužky
- suché bílé víno (nebo "kořalka")
- kuřecí vývar 500 ml
- baby špenát 1 velká hrst
Připravte zadělávaná kuřecí srdíčka podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem
Postup přípravy
- Začni francouzským máslem. Neznamená to, že koupíš „le máslo“, tedy „beurre“, ale utřeš hladkou mouku s českým máslem.
- Kuřecí srdíčka si dobře propláchni. Pokud je to nutný, odřízni tu horní aortu. Pak srdíčka šmikni vejpůl. Ořez můžeš použít do vývaru nebo přilepšit psovi. Srdíčka hoď do vařící vody a nech 20-30 minut provařit. Přeceď je a prolej horkou vodou, ať se zbavíš toho kentusu.
- V pánvi si vyškvař kousek špeku, přihoď scezený srdíčka a chvilku zarestuj. Osol je, opepři a ještě chvilku pokračuj v restovačce. Přihoď cibulku, trochu čerstvýho tymiánu a pokračuj v opékání. Přidej česnek a protáhni v základu.
- Podlij troškou kořalky nebo kapkou vína, vyvař alkohol a přilij kuřecí vývar. Přiveď to k varu, zahusti francouzským máslem a nech 10-15 minut provařit.
- V lednici mi zbyla hrst baby špenátu, tak jsem ho tam přihodil zavadnout. Stačí mu fakt chvilka. Podávej to s rýží, anebo třeba s opečeným bramborem. Když vynecháš tu kořalku, máš za pár peněz dobrej oběd.

Vyzkoušejte také játra na cibulce podle videoreceptu s Těhotným kuchařem
Kompletní recept najdete ZDE: Těhotnej kuchař: Vepřová játra na cibulce se slaninou
Inspirujte se i dalšími nápady, jak zpracovat srdíčka