Italská parmazánová polévka s knedlíčky a pestem

Moje hodnocení
2x

Ciao bella! Tahle italská krasavice voní bazalkovým pestem a evokuje tak léto, ale pozor, oblékla si lyžařskou kombinézu a vyrazila na hory. Zahřeje i ve vánici!

6 porcí
60 minut
italská

Knedlíčky

Vývar a dokončení

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C a doprostřed umístěte mřížku. Plech vyložte alobalem a ten postříkejte olejovým sprejem nebo potřete vrstvičkou oleje. Nebo použijte papír na pečení.
  2. V míse vidličkou promíchejte strouhanku, parmazán, petrželku, pesto a sušený česnek, aby byly rovnoměrně promísené. Pak přidejte mleté maso a promíchejte, aby se směs spojila. Nemusíte směs příliš zpracovávat, aby knedlíčky zůstaly vzdušné. Lžící oddělujte kousky a vyvalujte kuličky, které v rozestupech klaďte na připravený plech. Měli byste mít okolo 30 knedlíčků. Pečte je asi 20 minut, až budou opečené a pevné.
  3. Zatímco se knedlíčky pečou, rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu olej a vsypte nakrájenou cibuli. Při střední teplotě ji smažte asi 5 minut, pak přidejte papriku, vlijte vývar a vodu a přidejte kůrky z parmazánu. Vařte asi 15 minut.
  4. Vsypte těstoviny a vařte je podle pokynů na obalu, asi 3 minuty před dovařením těstovin přidejte do polévky pesto, překrájenou listovou zeleninu a knedlíčky. Před podáváním vyndejte kůrky parmazánu, polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte s případným dalším nastrouhaným parmazánem k dochucení.
PRIMA TIP: Žádná italská hospodyně ani žádný italský šéfkuchař nikdy nevyhodí kůrky od parmazánu. Nedají se sice už nastrouhat ani jen tak sníst, ale je v nich koncentrováno tolik chuti, že se dají – vyvařit. A i z pár kousků vznikne jako kouzlem fantastický vývar. Jen tak mimochodem, ani vyvařené kousky žádná italská hospodyně ani italský šéfkuchař nevyhodí, ale smlsnou si na nich někde v koutku jako na báječné lahůdce.

Vyzkoušejte i další recepty na báječné husté polévky

Další inspiraci najdete v aktuálním čísle časopisu prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty