Češka z Česka

Staročeská křenová polévka s bramborem

Moje hodnocení
10x

Křen a česká kuchyně? Jasné spojení, které buď milujete, nebo nesnášíte. A za nás je to rozhodně ta první možnost – po ochutnání této famózní křenové polévky nám jistě dáte za pravdu.

6 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle osmažte najemno nakrájenou cibuli.
  2. A až zesklovatí, přidejte 1 lžíci mouky a za stálého míchání připravte zlatavou jíšku.
  3. Na jíšku nalijte vývar, přidejte nakrájené brambory a mrkev na přibližně stejně velké kousky.
  4. Zalijte smetanou, přidejte koření a dochuťte solí.
  5. Vařte asi 15–20 minut do změknutí brambor.
  6. Dochuťte octem, přidejte strouhaný křen a odstavte z plotny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka

Jana Jakusová Češka z Česka

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Jakusová, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz


Přečtěte si také

Recepty