Staročeská křenová polévka s bramborem
Staročeská křenová polévka s bramborem
Křen a česká kuchyně? Jasné spojení, které buď milujete, nebo nesnášíte. A za nás je to rozhodně ta první možnost – po ochutnání této famózní křenové polévky nám jistě dáte za pravdu.
Postup přípravy
-
V hrnci na másle osmažte najemno nakrájenou cibuli.
-
A až zesklovatí, přidejte 1 lžíci mouky a za stálého míchání připravte zlatavou jíšku.
-
Na jíšku nalijte vývar, přidejte nakrájené brambory a mrkev na přibližně stejně velké kousky.
-
Zalijte smetanou, přidejte koření a dochuťte solí.
-
Vařte asi 15–20 minut do změknutí brambor.
-
Dochuťte octem, přidejte strouhaný křen a odstavte z plotny.
Staročeská křenová polévka s bramborem 2
Staročeská křenová polévka s bramborem 2