Polévka z mladého zelí a rajčat s masovými kuličkami
Zdroj: Garden & Kitchen
Polévka z mladého zelí a rajčat s masovými kuličkami
Zdroj:
Garden & Kitchen
Poctivá polévka potěší kdykoliv během roku, na tom se jistě shodneme. A když jde navíc o vývar se zeleninou a masovými kuličkami, rozhodně je o co stát! Je dostatečně sytá a krásně voní.
Postup přípravy
-
Na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli do světlo zlaté barvy.
-
Do hrnce dejte nakrájenou mrkev, brambory a zelí, přidejte osmahnutou cibulku, vše zalijte vývarem kuřecím či zeleninovým a přiveďte k varu.
-
Mezitím na rajčatech udělejte křížek a spařte vařicí vodou, poté je oloupejte a pokrájejte na kousky. Přidejte k vroucí polévce (nebo můžete zvolit plechovku rajčat). Polévku vařte 10 minut.
-
Mezitím připravte směs na kuličky. Cibuli a petrželku pokrájejte nadrobno a přidejte k masu a promíchejte. Dále přidejte žloutek, strouhanku, sůl a pepř a vše pořádně promíchejte. Poté tvarujte kuličky.
-
Do vroucí polévky vhoďte kuličky a vařte 15–20 minut. Nakonec polévku dochuťte solí, pepřem, lžičkou cukru a vmíchejte kysanou smetanu a nasekaný kopr.
-
Polévka je skvělá s čerstvým pečivem.
Polévka z mladého zelí a rajčat s masovými kuličkami 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Polévka z mladého zelí a rajčat s masovými kuličkami 2
Zdroj:
Garden & Kitchen