Garden & Kitchen

Polévka z mladého zelí a rajčat s masovými kuličkami

Moje hodnocení
12x

Poctivá polévka potěší kdykoliv během roku, na tom se jistě shodneme. A když jde navíc o vývar se zeleninou a masovými kuličkami, rozhodně je o co stát! Je dostatečně sytá a krásně voní.

4 porce
60 minut

Suroviny

Masové kuličky

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli do světlo zlaté barvy.
  2. Do hrnce dejte nakrájenou mrkev, brambory a zelí, přidejte osmahnutou cibulku, vše zalijte vývarem kuřecím či zeleninovým a přiveďte k varu.
  3. Mezitím na rajčatech udělejte křížek a spařte vařicí vodou, poté je oloupejte a pokrájejte na kousky. Přidejte k vroucí polévce (nebo můžete zvolit plechovku rajčat). Polévku vařte 10 minut.
  4. Mezitím připravte směs na kuličky. Cibuli a petrželku pokrájejte nadrobno a přidejte k masu a promíchejte. Dále přidejte žloutek, strouhanku, sůl a pepř a vše pořádně promíchejte. Poté tvarujte kuličky.
  5. Do vroucí polévky vhoďte kuličky a vařte 15–20 minut. Nakonec polévku dochuťte solí, pepřem, lžičkou cukru a vmíchejte kysanou smetanu a nasekaný kopr.
  6. Polévka je skvělá s čerstvým pečivem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty