Polévka Stroganoff s hovězím masem a houbami
Zdroj: Marek Kučera
Polévka Stroganoff s hovězím masem a houbami
Zdroj:
Marek Kučera
Postup přípravy
-
Máslo rozehřejte v silnostěnném velkém hrnci. Proužky masa osolte a opepřete, vsypte je do hrnce a rychle ze všech stran opékejte 1 až 2 minuty z každé strany. Maso pak vyjměte děrovanou naběračkou a udržujte teplé.
-
Do hrnce teď dejte houby, nakrájenou cibuli a česnek a restujte, až zvláční, asi 3 minuty. Zlehka osolte a opepřete.
-
Vmíchejte rajský protlak a worcesterskou omáčku, pak vlijte vývar a polévku uveďte do varu.
-
Vsypte těstoviny a na mírném stupni vařte, až nudle zvláční. V misce nebo hrnku promíchejte smetanu s moukou a přidejte naběračku horké polévky. Promíchejte a směs pak vlijte do hrnce k polévce. Vařte 1 až 2 minuty, až polévka zhoustne.
-
Do polévky vraťte proužky masa a vařte ještě několik minut, aby se prohřálo. Ochutnejte, případně dochuťte a podávejte posypané nakrájenou petrželkou.
Polévka Stroganoff s hovězím masem a houbami
Zdroj: Marek Kučera
Polévka Stroganoff s hovězím masem a houbami
Zdroj:
Marek Kučera
PRIMA TIP: Na přípravu pravého „stroganova“ používají kuchaři odkrojky či špičky z pravé svíčkové, ale vyzkoušet kromě roštěnky můžete i třeba tzv. veverku či pupek, mnohem levnější, ale velmi šťavnaté maso s krátkými vlákny, které je ideální na rychlou přípravu.
Vyzkoušejte i klasický recept na Stroganoff
Další výtečné recepty na husté zimní polévky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH