Polévka Stroganoff s hovězím masem a houbami

Moje hodnocení
2x

Slavné jídlo carského dvora získalo v hlubokém talíři podobu mnohem lidovější. Jako polévka ovšem plní úplně stejné jídelní parametry – tedy luxus a zjemnělost – přitom ale zafunguje v žaludku jako na unavené lyžaře kamínka někde v horské boudě.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo rozehřejte v silnostěnném velkém hrnci. Proužky masa osolte a opepřete, vsypte je do hrnce a rychle ze všech stran opékejte 1 až 2 minuty z každé strany. Maso pak vyjměte děrovanou naběračkou a udržujte teplé.
  2. Do hrnce teď dejte houby, nakrájenou cibuli a česnek a restujte, až zvláční, asi 3 minuty. Zlehka osolte a opepřete.
  3. Vmíchejte rajský protlak a worcesterskou omáčku, pak vlijte vývar a polévku uveďte do varu.
  4. Vsypte těstoviny a na mírném stupni vařte, až nudle zvláční. V misce nebo hrnku promíchejte smetanu s moukou a přidejte naběračku horké polévky. Promíchejte a směs pak vlijte do hrnce k polévce. Vařte 1 až 2 minuty, až polévka zhoustne.
  5. Do polévky vraťte proužky masa a vařte ještě několik minut, aby se prohřálo. Ochutnejte, případně dochuťte a podávejte posypané nakrájenou petrželkou.

PRIMA TIP: Na přípravu pravého „stroganova“ používají kuchaři odkrojky či špičky z pravé svíčkové, ale vyzkoušet kromě roštěnky můžete i třeba tzv. veverku či pupek, mnohem levnější, ale velmi šťavnaté maso s krátkými vlákny, které je ideální na rychlou přípravu.

Vyzkoušejte i klasický recept na Stroganoff

Další výtečné recepty na husté zimní polévky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty