zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Hustá čočková polévka s knedlíčky z vinné klobásy
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Hustá čočková polévka s knedlíčky z vinné klobásy

Hustá čočková polévka s knedlíčky z vinné klobásy

Hodnoceno: 7x
Plná miska husté polévky, v které nechybí zelenina, luštěniny a maso, lehce nahradí hlavní jídlo a krásně zasytí. Drobnozrnná čočka se nemusí namáčet a uvaří se do půl hodiny, zeleninu můžete různě variovat podle stavu zásob. Rozhodně ale doporučujeme vyzkoušet náš oblíbený trik – knedlíčky z vinné klobásy. Stačí je pouze vymačkat ze střívka a lehce orestovat.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Syrovou vinnou klobásu vymačkejte ze střívka po kouscích velikosti malého knedlíčku. V hrnci rozpalte přepuštěné máslo a knedlíčky orestujte dozlatova. Pak přihoďte na kostičky nakrájenou cibuli a restujte dosklovata.
  2. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev, celer a nadrobno nasekaný česnek. Asi 3 minuty zarestujte, poté přisypte drcený kmín, uzenou papriku a hladkou mouku. Promíchejte, pár vteřin nechte koření rozvonět a zalijte horkou vodou. Metličkou rozmíchejte dohladka.
  3. Do hrnce přidejte brambory nakrájené na kostičky a probranou čočku. Osolte, opepřete, bobkové listy a saturejku. Vařte na mírném ohni a přikryté asi 25 minut, pak přidejte nasekaný kadeřávek bez košťálů a vařte dalších 5 minut.
  4. Nakonec dochuťte a šplíchněte vinný ocet. Nechte krátce převařit a přisypte nasekanou petržel.

PRIMA TIP: Kromě kadeřávku můžete použít i jinou listovou zeleninu. Hodí se mangold, špenát, kedlubnové listy nebo divoký (medvědí či podivný) česnek.

Hustá čočková polévka s knedlíčky z vinné klobásy
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Hustá čočková polévka s knedlíčky z vinné klobásy

reklama

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))