Kitchen story

Thajská polévka s kokosovým mlékem a houbami šitake

Moje hodnocení
9x

Hřejivá thajská polévka plná nudlí, hub a především neodolatelných vůní a chutí. Pro chladné dny plné sněhu nebo deště naprosto ideální. Výhodou těchto polévek je, že hravě zastanou roli hlavního chodu. Proto se rozhodně nemusíte bát, že byste se této pochoutky nenajedli.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Pokud máte sušené houby šitake, nechte je nejdříve odstát v misce s vodou, aby změkly.
  2. V hrnci rozehřejte lžíci oleje.
  3. Zázvor, stonky koriandru, chilli papričku a česnek nakrájejte nadrobno. Restujte pár minut na oleji. Přidejte červenou kari pastu, passatu a restujte 3 minuty.
  4. Zalijte asijským vývarem, vhoďte dovnitř limetkový list, houby a přiveďte k varu.
  5. Brokolici nakrájejte na plátky a přidejte do vývaru spolu s kokosovým mlékem. Nechte projít varem.
  6. Rýžové nudle uvařte dle návodu.
  7. Polévku stáhněte z plamene a ochutnejte. Podle potřeby dochuťte rybí omáčkou (jako náhrada soli), třtinovým cukrem a šťávou z limetky.
  8. Polévku servírujte s uvařenými rýžovými nudlemi, nasekaným koriandrem a s měsíčkem limetky.

TIPY OD KITCHEN STORY:

  • K přípravě je ideální použít asijský vývar, na který najdete recept ZDE, ale nahradit ho můžete i klasickým zeleninovým. U něj je ale třeba přidat koření navíc, které dodá výraznější chuť: 2 svitky skořice, 2 badyány, 4 hřebíčky, citronovou trávu a 2 limetkové listy. Polévku musíte vařit déle, aby se do ní dostaly všechny chutě a vůně.
  • Předtím než brokolici vhodíte do vývaru, můžete ji opéct zvlášť na pánvi. Dostane výraznější chuť a nebude pouze vařená.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen story


Přečtěte si také

Recepty