Suroviny
- nudle (vaječné,ramen) 1 balíček
- rostlinný olej 2 lžíce
- česnek (rozetřený) 1 stroužek
- rajčata (malá, nakrájená nadrobno) 2 ks
- vývar 500 ml
- sójová omáčka 1 lžička
- vejce (rozšlehané) 1 ks
- sezamový olej (případně,na dochucení)
- sůl
- čerstvě namletý pepř (bílý )
Postup přípravy
- Nudle uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě a dejte je do polévkové mísy. Promíchejte je s pár kapkami oleje, aby se neslepily.
- Ve woku nebo hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Přidejte česnek a bílou část jarní cibulky a smažte půl minuty. Pak vsypte nakrájená rajčata a smažte ještě několik minut, až pustí šťávu a začnou měknout.
- Přidejte vývar, sójovou omáčku, pepř, sezamový olej a podle chuti osolte. Přikryjte a při střední teplotě vařte asi 3 minuty. Mezitím si připravte vejce, rozšlehejte ho v malé misce nebo hrníčku.
- Nádobu odkryjte, zvyšte trochu teplotu a do polévky pomalu vmíchávejte vejce, aby se vytvořily nitky. Horkou polévku vlijte do mísy na nudle a posypte ji zelenou částí jarní cibulky. Ihned podávejte.
Čínská rajčatová polévka s vejci a nudlemi 2 Zdroj: Marek Kučera