Čínská rajčatová polévka s vejci a nudlemi

Moje hodnocení
9x

Plná nudliček – jak těch těstovinových, tak rovnou vaječných. Tahle polévka patří k nejoblíbenějším položkám repertoáru čínské kuchyně jak v místě původu, tak v mnoha dalších zemích. A také k těm, které se dají snadno připravit v každé kuchyni.

1 porce
30 minut
asijská

Suroviny

  • vaječné nudle (ramen) 1 balíček
  • rostlinný olej 2 lžíce
  • česnek (česnek, rozetřený) 1 stroužek
  • jarní cibulka, nakrájená nadrobno 1 ks
  • malá rajčata, nakrájená nadrobno 2 ks
  • vývar 500 ml
  • sójová omáčka 1 lžička
  • vejce, rozšlehané 1 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý bílý pepř)
  • případně sezamový olej na dochucení

Postup přípravy

  1. Nudle uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě a dejte je do polévkové mísy. Promíchejte je s pár kapkami oleje, aby se neslepily.
  2. Ve woku nebo hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Přidejte česnek a bílou část jarní cibulky a smažte půl minuty. Pak vsypte nakrájená rajčata a smažte ještě několik minut, až pustí šťávu a začnou měknout.
  3. Přidejte vývar, sójovou omáčku, pepř, sezamový olej a podle chuti osolte. Přikryjte a při střední teplotě vařte asi 3 minuty. Mezitím si připravte vejce, rozšlehejte ho v malé misce nebo hrníčku.
  4. Nádobu odkryjte, zvyšte trochu teplotu a do polévky pomalu vmíchávejte vejce, aby se vytvořily nitky. Horkou polévku vlijte do mísy na nudle a posypte ji zelenou částí jarní cibulky. Ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty