Suroviny
- brokolice 1 ks
- fusilli (např. Panzani) 300 g
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- uzená slanina 100 g
- olivový olej
- žloutek 2 ks
- smetana ke šlehání 100 ml
- parmazán 30 g
- citronový šťáva 1/2 plodu
Postup přípravy:
- Brokolici rozeberte na růžičky. Do rendlíku nalijte trochu vody, přidejte lžíci másla, brokolici, osolte a povařte 5–6 minut. Uvařenou brokolici sceďte a nechte zchladit.
- Mezitím na pánvi na olivovém oleji osmahněte pokrájenou slaninu, přidejte najemno pokrájenou cibuli a vše osmahněte. Nakonec přidejte pokrájený česnek a vše krátce orestujte.
- Do osmahnuté slaniny a cibule přidejte uvařenou brokolici, dochuťte solí a pepřem a krátce vše orestujte.
- V míse prošlehejte smetanu na šlehání se žloutky a parmazánem.
- Těstoviny uvařte podle návodu al dente. Uvařené těstoviny sceďte a pár lžic vody od těstovin ponechte stranou, poté je smíchejte s orestovanou brokolicí a nakonec zalijte prošlehanou smetanou se žloutky a sýrem.
- Přidejte 3–4 lžíce vody od těstovin, vše promíchejte a zhruba 1 minutu povařte. Nakonec můžete ještě posypat nastrouhaným sýrem.
Další recepty z brokolice, které najdete u nás na webu:
Anebo můžete vyzkoušet recept na zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE