Inna Valoušková

Fusilli s brokolicí, slaninou a žloutkovo-parmazánovou omáčkou

Moje hodnocení
2x

Krásně zelená a křupavá. Brokolice se hodí do salátů, polévek, ale klidně ji přihoďte i do těstovin. Třeba v této kombinaci se slaninou a žloutkovo-sýrovou omáčkou je to velká lahůdka. Příprava rychlá a odměna veliká!

3 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Brokolici rozeberte na růžičky. Do rendlíku nalijte trochu vody, přidejte lžíci másla, brokolici, osolte a povařte 5–6 minut. Uvařenou brokolici sceďte a nechte zchladit.
  2. Mezitím na pánvi na olivovém oleji osmahněte pokrájenou slaninu, přidejte najemno pokrájenou cibuli a vše osmahněte. Nakonec přidejte pokrájený česnek a vše krátce orestujte.
  3. Do osmahnuté slaniny a cibule přidejte uvařenou brokolici, dochuťte solí a pepřem a krátce vše orestujte.
  4. V míse prošlehejte smetanu na šlehání se žloutky a parmazánem.
  5. Těstoviny uvařte podle návodu al dente. Uvařené těstoviny sceďte a pár lžic vody od těstovin ponechte stranou, poté je smíchejte s orestovanou brokolicí a nakonec zalijte prošlehanou smetanou se žloutky a sýrem.
  6. Přidejte 3–4 lžíce vody od těstovin, vše promíchejte a zhruba 1 minutu povařte. Nakonec můžete ještě posypat nastrouhaným sýrem.

Další recepty z brokolice, které najdete u nás na webu:

Anebo můžete vyzkoušet recept na zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty