reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jednoduchá brokolicová pomazánka s lahůdkovým droždím
Autor: Jíme zdravě ze spíže Jednoduchá brokolicová pomazánka s lahůdkovým droždím

Jednoduchá brokolicová pomazánka s lahůdkovým droždím

Hodnoceno: 4x
Pomazánky představují oblíbenou rychlou večeři nebo svačinu. Zpracovat do nich můžete různé malé zbylé kousky zeleniny, masa, sýra nebo luštěnin nebo je variovat podle sezonní zeleniny. Tahle vychází z výživné a superzdravé drožďové pomazánky, kterou ale nemusí každý. Lahůdkové droždí má jemnou sladkoslanou chuť, se kterou ladí brokolice. Ta se postará i o lákavou barvu.
do 30 minut
2–4 porce

reklama

Postup

  1. V hrnci uvařte 2 l osolené vody. Brokolici rozdělte na malé růžičky a uvařte ve vroucí vodě doměkka, zhruba 4–6 minut na středním stupni. 
  2. Uvařenou brokolici slijte a smíchejte ji se smetanovým sýrem a droždím. Rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem. 
  3. Podávejte s čerstvým pečivem. Pomazánka vydrží v lednici 3 dny. 

PRIMA TIP: Lahůdkové droždí není klasické droždí, z kterého se pečou kynuté koláče, buchty nebo chleba, ale speciální kvasinky, které se suší na 45 °, aby se deaktivovalo kynutí. Chutná lehce slanosladce a používá se zpravidla na zahuštění polévek či omáček, při výrobě veganských sýrů nebo pomazánek. Koupíte ho v obchodech se zdravou výživou nebo v bezobalových krámcích. 

Jednoduchá brokolicová pomazánka s lahůdkovým droždím
Autor: Jíme zdravě ze spíže Jednoduchá brokolicová pomazánka s lahůdkovým droždím

Skvělé nápady, jak vařit jednoduše a rychle ze zásob ve spíži, najdete v novém podzimním čísle časopisu Prima FRESH:  

Časopis Prima FRESH podzim 2020

Vychutnejte si vůně a chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

reklama

Jíme zdravě ze spíže
Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Trojice známá svým úspěšným blogem Fitrecepty ukazuje, jak lze jíst zdravě, dobře a chutně. Tažení za lepší stravování začalo blogem a pokračovalo kuchařkou Jíme zdravě s Fitrecepty, ke které se přidalo už pět dalších knih. Ta poslední se jmenuje Jíme zdravě ze spíže a vychází z běžných surovin, které má doma každý. Jednoduché postupy, 70 snadných, a přesto vyvážených, dobrých a lehce stravitelných receptů a praktický seznam surovin na nákup a tipy na skladování potravin činí z této knihy nepostradatelného průvodce zaměstnaných rodičů, prarodičů i singles, kteří chtějí dobře jíst a přitom nestrávit v kuchyni věčnost. 

www.jimezdrave.cz

Související témata: brokolice , pomazánka , lahůdkové droždí , Malá jídla