Bleskové stir-fry s krevetami a brokolicí

Moje hodnocení
4x

Hledáte tip na super rychlou večeři, na které si každý pochutná? Zkuste asijské stir-fry. Tentokrát kombinujte krevety a brokolici s jednoduchou omáčkou. Čerstvě uvřené jídlo i s přílohou budete mít na stole do 20 minut.

3 porce
20 minut
asijská

Ochucená rýže

Stir-fry

Omáčka

Postup přípravy

  1. Začněte s rýží. V rendlíku rozehřejte sezamový olej, orestujte na něm nahrubo nasekaný zázvor a česnek dokřupava. Vsypte jasmínovou rýži a minutu restujte. Přilijte lžíci sójové omáčky a rýži zalijte horkou vodou z konvice, aby byla 1 cm nad rýži. Ztlumte oheň na minimum, rendlík přikryjte poklicí a vařte 15 minut.
  2. Mezitím nakrájejte brokolici na růžičky. Na lžíci oleje ve woku minutu restujte, poté podlijte trochou vody a přikryjte poklicí. Duste asi 3 minuty, poté brokolici z pánve vyndejte stranou.
  3. Do woku dejte lžíci oleje a přidejte rozmražené, propláchnuté a osušené krevety. Restujte asi 3 minuty, pak přidejte zpátky brokolici a vše zalijte omáčkou, kterou si předem smíchejte v hrnečku z pomerančové šťávy, sladké chilli omáčky, světlé sójové omáčky a cukru.
  4. Směs v pánvi nechte 1 minutu restovat, až se omáčka lehce zredukuje. Poté přilijte asi 50 ml studené vody, ve které jste rozmíchali lžičku škrobu. Vše krátce promíchejte, až omáčka v pánvi lehce zhoustne a začne se lesknout.
  5. Podávejte s ochucenou rýží, posypané jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty