Bleskové stir-fry s krevetami a brokolicí
Zdroj: S Klárou v kuchyni
Bleskové stir-fry s krevetami a brokolicí
Zdroj:
S Klárou v kuchyni
Hledáte tip na super rychlou večeři, na které si každý pochutná? Zkuste asijské stir-fry. Tentokrát kombinujte krevety a brokolici s jednoduchou omáčkou. Čerstvě uvřené jídlo i s přílohou budete mít na stole do 20 minut.
Postup přípravy
-
Začněte s rýží. V rendlíku rozehřejte sezamový olej, orestujte na něm nahrubo nasekaný zázvor a česnek dokřupava. Vsypte jasmínovou rýži a minutu restujte. Přilijte lžíci sójové omáčky a rýži zalijte horkou vodou z konvice, aby byla 1 cm nad rýži. Ztlumte oheň na minimum, rendlík přikryjte poklicí a vařte 15 minut.
-
Mezitím nakrájejte brokolici na růžičky. Na lžíci oleje ve woku minutu restujte, poté podlijte trochou vody a přikryjte poklicí. Duste asi 3 minuty, poté brokolici z pánve vyndejte stranou.
-
Do woku dejte lžíci oleje a přidejte rozmražené, propláchnuté a osušené krevety. Restujte asi 3 minuty, pak přidejte zpátky brokolici a vše zalijte omáčkou, kterou si předem smíchejte v hrnečku z pomerančové šťávy, sladké chilli omáčky, světlé sójové omáčky a cukru.
-
Směs v pánvi nechte 1 minutu restovat, až se omáčka lehce zredukuje. Poté přilijte asi 50 ml studené vody, ve které jste rozmíchali lžičku škrobu. Vše krátce promíchejte, až omáčka v pánvi lehce zhoustne a začne se lesknout.
-
Podávejte s ochucenou rýží, posypané jarní cibulkou a sezamovými semínky.
Bleskové stir-fry s krevetami a brokolicí
Zdroj: S Klárou v kuchyni
Bleskové stir-fry s krevetami a brokolicí
Zdroj:
S Klárou v kuchyni