Kuře z jednoho pekáčku s kaki, brokolicí a batáty

Moje hodnocení
3x

Kaki nepatří jen do sladkých jídel či předkrmů a svačinek. Jeho netradiční chuť podtrhne i nejeden slaný pokrm. Vyzkoušejte kaki v kombinaci s kuřetem, nebudete věřit, jak skvěle chutná. Kaki dodá vůni exotiky a udrží maso šťavnaté. Takže co víc si přát než delikátní a zdravý oběd či večeři.

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brokolici, batáty i kaki nakrájejte na podobně velké kostičky a dejte do pekáčku.
  2. Přisypejte kari koření, chilli a pokapejte olivovým olejem.
  3. Nechte péct v předem vyhřáté troubě při 180 °C. Mezitímco se zelenina peče, si připravte kuřecí prsa.
  4. Osolte je, opepřete a posypejte trochou koření, třeba oregana a sušeného česneku.
  5. Pánev s olejem rozpalte a zprudka si na nich prsa opečte z obou stran.
  6. Potom kuře vložte na zeleninu a dopékejte 15 minut. Podávejte se zeleninou pokrájenou na tenké plátky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty