zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečená brokolice s vejci, špenátem a sýrem feta
Autor: Jak jíme zdravě v zimě Pečená brokolice s vejci, špenátem a sýrem feta

Pečená brokolice s vejci, špenátem a sýrem feta

Hodnoceno: 3x
Pečená nebo restovaná zelenina a vejce – to je skvělé spojení a jednoduchý způsob, jak připravit báječnou víkendovou snídani nebo lehkou večeři. Jídla z jedné pánve nebo jednoho plechu jsou populární pro svou jednoduchost a zároveň chuťovou rozmanitost, jednoduše použijte zeleninu, kterou doma najdete. Pro inspiraci přinášíme recept s brokolicí, špenátem a výrazným sýrem, množství je určeno na jednu porci, pro více osob jednoduše znásobte množství surovin.
do 1 hodiny
1 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Připravte menší zapékací mísu (10 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Následně dejte do vyložené mísy brokolici, olivový olej, špetku chilli vloček, mletý kmín, sůl a pepř. Stranou utřete česnek, přidejte ho do směsi v míse a vše důkladně promíchejte. Poté vložte zapékací mísu do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 185–190 °C. 
  2. Během posledních 3–5 minut pečení spařte špenát: v pánvi nebo v menším hrnci si přiveďte k varu 150 ml vody, poté ztlumte plamen na střední stupeň, přidejte špenát a nechte ho vařit 1 minutu. Následně pánev (či hrnec) odstavte a slijte přebytečnou vodu.
  3. Až uplyne uvedená doba pečení brokolicové směsi, vyjměte zapékací mísu z trouby (troubu zatím nevypínejte), do pečené směsi přidejte spařený špenát a vše promíchejte. 
  4. Následně do směsi vyklepněte vejce, vraťte mísu zpět do vyhřáté trouby a pečte ještě 4–6 minut při 185–190 °C. Na upečenou směs rozdrobte sýr feta a podle libosti můžete směs ještě posypat další špetkou chilli vloček. Hotový pokrm podávejte s žitným chlebem. 
Pečená brokolice s vejci, špenátem a sýrem feta
Autor: Jak jíme zdravě v zimě Pečená brokolice s vejci, špenátem a sýrem feta

reklama

Jak jíme zdravě v zimě

Oblíbené průvodce zdravým jídlem doplňuje nejnovější zimní díl s téměř stovkou sezonních receptů. Ve třech kapitolách – Snídaně, Hlavní jídla a Kvašení a fermentace – najdete také celou řadu tipů a návodů směřujících k hlavnímu cíli, tedy rozumnému stravování. Vyvážený jídelníček s jejich pomocí sestavíte hravě, a navíc objevíte celou řadu nových postupů, chutí a zajímavých kombinací. A vešla se sem také česká tradiční jídla v moderní, odlehčené úpravě.

www.jimezdrave.cz

Související témata: brokolice , vejce , špenát , feta , pečená zelenina , Malá jídla