Kuře:
- hladká mouka 200 g
- kukuřičný škrob 200 g
- sůl 1 lžička
- sladká paprika 1/2 lžičky
- voda (pokojové teploty) 200 ml
- vejce 1 ks
- olej na smažení
- kuřecí prsa 600 g
- kešu (natural; např. Zdravé ořechy) 200 g
- brokolice 1 ks
- sezamová semínka
- sůl
- pepř
Omáčka:
- hoisin omáčka 100 ml
- sójová omáčka 50 ml
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- sriracha omáčka 1 lžíce
- krupicový cukr 50 g
- sušený česnek 1 lžička
- zázvor (čerstvý) malý kousek
- jasmínová rýže 300 g
Postup přípravy:
- Uvařte si jasmínovou rýži dle návodu. V míse smíchejte hladkou mouku, škrob, sůl a papriku. Polovinu moučné směsi dejte stranou do malé misky. Druhou polovinu moučné směsi smíchejte s vodou, vejcem a vyšlehejte v těsto.
- Připravte si omáčku. V míse promíchejte všechny ingredience a dejte stranou. Kuře nakrájejte na nudličky, nejprve obalte v připravené směsi mouky a poté přendejte do připraveného těstíčka.
- Smažte ponořené v oleji v rozpálené pánvi dozlatova, asi 3 minuty. Osmažené kuře nechte okapat od přebytečného oleje. V hlubší pánvi na lžíci oleje krátce osmažte bílé části jarní cibulky, poté přidejte kešu a orestujte.
- Vmíchejte osmažené kuře a zalijte připravenou omáčkou. Restujte 4 minuty. Dochuťte solí a pepřem. Brokolici rozdělte na růžičky a vařte v hrnci s vodou asi 3 minuty, slijte.
- Na talíře nebo misky rozdělte rýži, maso s omáčkou, brokolici, posypte zelenou částí jarní cibulky a zasypte sezamem.
Nebo vyzkoušejte videorecept na kuřecí kung-pao:
Kompletní recept ZDE