zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Orecchiette s brokolicí a klobáskami
Autor: Kuchařka dona Corleona Orecchiette s brokolicí a klobáskami

Orecchiette s brokolicí a klobáskami

Hodnoceno: 5x
Orecchiette jsou drobné kulaté těstoviny, které svým tvarem připomínají ouško. A přesně to znamená jejich italský název. A do ucha Joeya Zasa se ve filmu Kmotr zakousl horkokrevný Sicilan Vincent Mancini. Zakousnout se do těstovinových oušek s voňavou klobáskou a křupavou brokolicí je však rozhodně chutnější!
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Do pánve vlijte 2 lžíce oleje a zahřejte ho na vyšším stupni. Klobásku vymáčkněte ze střívka na olej, rozdrobte ji zadní stranou lžíce a opečte dohněda. 
  2. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu téměř na skus. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. 
  3. Brokolici rozdělte na růžičky, přidejte ji k téměř vařeným těstovinám a povařte 1 minutu doměkka. Sceďte je a 60 ml vody ponechte. 
  4. Do pánve s klobáskami přilijte 1 lžíci oleje, promíchejte a vsypte těstoviny a brokolici. Přidejte česnek a chilli a 1 minutu míchejte při středně vysoké teplotě. Jestliže směs působí suše, přilijte ponechanou vodu z vaření těstovin.
  5. Zastříkněte olivovým olejem, promíchejte a podávejte s nastrouhaným parmazánem.

PRIMA TIP: Růžičky brokolice můžete nahradit jinou zeleninou, třeba špenátem nebo kapustou: listy nemusíte přidávat do hrnce s těstovinami, vhoďte je rovnou na pánev, když zhnědne klobáska, a jakmile zavadnou, přidejte uvařené těstoviny.

Orecchiette s brokolicí a klobáskami
Autor: Kuchařka dona Corleona Orecchiette s brokolicí a klobáskami

Další zajímavé italské recepty inspirované mafiánskou ságou Kmotr najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Vychutnejte si chutě a vůně podzimu podle časopisu Prima FRESH!

Vychutnejte si chutě a vůně podzimu podle časopisu Prima FRESH!

reklama

Kuchařka rodiny Dona Corleona

První díl trilogie Kmotr se stal kasovním trhákem ihned po premiéře v roce 1972. Režisér Francis Ford Coppola ho natočil podle románu Kmotr italsko-amerického autora Maria Puza a věrně na plátno převedl mafiánskou rodinu v New Yorku a spletité vztahy v italské a americko-italské kultuře. Jídlo patří ke stěžejním motivům, objevuje se zpravidla ve chvílích, kdy se rodiny scházejí. Tato nevšední kuchařka pečlivě popisuje autentické italské a italsko-americké pokrmy, které klan Corleonů s oblibou jí a objevují se ve filmu. Záleží jen na vás, jestli se budete nejdříve dívat nebo vařit, obojí rozhodně stojí za to. 

Vydalo nakladatelství Slovart.