Orecchiette s brokolicí a klobáskami

Moje hodnocení
7x

Orecchiette jsou drobné kulaté těstoviny, které svým tvarem připomínají ouško. A přesně to znamená jejich italský název. A do ucha Joeya Zasa se ve filmu Kmotr zakousl horkokrevný Sicilan Vincent Mancini. Zakousnout se do těstovinových oušek s voňavou klobáskou a křupavou brokolicí je však rozhodně chutnější!

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • olivový olej 5 lžic
  • syrová italská klobásky typu salsiccia 500 g
  • těstoviny orecchiette 500 g
  • česnek 2 stroužky
  • brokolice 1 hlávka (cca 500 g)
  • sušené chilli vločky 1/2 lžičky
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • parmazán (nastrouhaný parmazán k podávání)

Postup přípravy

  1. Do pánve vlijte 2 lžíce oleje a zahřejte ho na vyšším stupni. Klobásku vymáčkněte ze střívka na olej, rozdrobte ji zadní stranou lžíce a opečte dohněda.
  2. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu téměř na skus. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Brokolici rozdělte na růžičky, přidejte ji k téměř vařeným těstovinám a povařte 1 minutu doměkka. Sceďte je a 60 ml vody ponechte.
  4. Do pánve s klobáskami přilijte 1 lžíci oleje, promíchejte a vsypte těstoviny a brokolici. Přidejte česnek a chilli a 1 minutu míchejte při středně vysoké teplotě. Jestliže směs působí suše, přilijte ponechanou vodu z vaření těstovin.
  5. Zastříkněte olivovým olejem, promíchejte a podávejte s nastrouhaným parmazánem.

PRIMA TIP: Růžičky brokolice můžete nahradit jinou zeleninou, třeba špenátem nebo kapustou: listy nemusíte přidávat do hrnce s těstovinami, vhoďte je rovnou na pánev, když zhnědne klobáska, a jakmile zavadnou, přidejte uvařené těstoviny.

Další zajímavé italské recepty inspirované mafiánskou ságou Kmotr najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty