Suroviny
- olivový olej 5 lžic
- klobásy salsiccia (syrová italská klobásky typu salsiccia) 500 g
- těstoviny (orecchiette) 500 g
- česnek 2 stroužky
- brokolice 1 hlávka (cca 500 g)
- chilli (sušené chilli vločky) 1/2 lžičky
- strouhaný parmazán (k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do pánve vlijte 2 lžíce oleje a zahřejte ho na vyšším stupni. Klobásku vymáčkněte ze střívka na olej, rozdrobte ji zadní stranou lžíce a opečte dohněda.
- Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu téměř na skus. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Brokolici rozdělte na růžičky, přidejte ji k téměř vařeným těstovinám a povařte 1 minutu doměkka. Sceďte je a 60 ml vody ponechte.
- Do pánve s klobáskami přilijte 1 lžíci oleje, promíchejte a vsypte těstoviny a brokolici. Přidejte česnek a chilli a 1 minutu míchejte při středně vysoké teplotě. Jestliže směs působí suše, přilijte ponechanou vodu z vaření těstovin.
- Zastříkněte olivovým olejem, promíchejte a podávejte s nastrouhaným parmazánem.
PRIMA TIP: Růžičky brokolice můžete nahradit jinou zeleninou, třeba špenátem nebo kapustou: listy nemusíte přidávat do hrnce s těstovinami, vhoďte je rovnou na pánev, když zhnědne klobáska, a jakmile zavadnou, přidejte uvařené těstoviny.