Čínské chlebové placky bing

Moje hodnocení
3x

Jsou velmi populární jak v Číně, tak na Tchajwanu, je jich mnoho druhů a patří k nejoblíbenějším pouličním jídlům, snackům či snídaním na cestě do práce. Tyhle „bingy“ jsou nadýchané díky kynutému těstu, trochu pracnější, ale opravdu stojí za to. Není spěch, klidně si je vychutnejte doma u stolu, když už jste s nimi dali tu práci.

2 porce
60 minut
čínská

Těsto

Náplň a ochucení

Postup přípravy

  1. V misce nebo hrnku promíchejte vodu s cukrem a droždím. Nechte stranou asi 5 minut, až droždí začne pěnit, pak vmíchejte olej.
  2. Ve velké míse promíchejte mouku se solí. Uprostřed udělejte důlek a vlijte vzešlý kvásek s olejem. Promíchejte, až vznikne hladké těsto.
  3. Hněťte ho asi 5 až 6 minut, až bude těsto pevné a nebude se lepit. Kouli těsta dejte do mísy, přikryjte navlhčenou vyždímanou utěrkou a nechte na teplém místě nejméně hodinu kynout, až zdvojnásobí objem.
  4. Koření promíchejte se solí v misce, nakrájenou cibulku si také připravte do misky.
  5. Na lehce pomoučené ploše a pomoučeným válečkem rozválejte těsto na čtverhrannou placku cca 22 x 36 cm a méně než 1 cm vysokou. Potřete ji olejem, rovnoměrně posypte kořením a nakrájenou cibulkou, nakonec sezamovými semínky.
  6. Z delší strany placku stočte a v okrajích pevně zmáčkněte k sobě, aby se nerozbalovala. Rozkrojte ji na dva kusy a každý stočte do spirály, rozkrojený konec zastrčte dospodu. Spirály přikryjte utěrkou, aby neosychaly.
  7. Pracovní plochu potřete trochou oleje a váleček poprašte mouku. Spirálu zmáčkněte a pak rozválejte na placku, potřete olejem a posypte sezamovými semínky, které válečkem zatlačte do placky. Přikryté placky nechte asi 15 minut na teplém místě odpočívat.
  8. Placky pak můžete buď osmažit na troše oleje v pánvi, nebo je opéct nasucho. Smažte je nebo opékejte nasucho asi 4 až 5 minut z jedné strany, pak opatrně obraťte a smažte přikryté z druhé strany dozlatova. Nechte asi 2 minuty chladnout a pak podávejte nakrájené na čtvrtiny.
PRIMA TIP: (Opečené) placky bing vydrží v ledničce až týden, pak stačí je znovu rozpéct na pánvi nebo v troubě.

Vyzkoušejte i další recepty na netradiční chleby

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty