 
                    
                                        
                                    Čínské chlebové placky bing
                                                    
                        Zdroj: Marek Kučera
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Čínské chlebové placky bing
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Marek Kučera
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Jsou velmi populární jak v Číně, tak na Tchajwanu, je jich mnoho druhů a patří k nejoblíbenějším pouličním jídlům, snackům či snídaním na cestě do práce. Tyhle „bingy“ jsou nadýchané díky kynutému těstu, trochu pracnější, ale opravdu stojí za to. Není spěch, klidně si je vychutnejte doma u stolu, když už jste s nimi dali tu práci.
                                                
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                                                                
                                
                                                                        
                    
    Postup přípravy
    - 
        V misce nebo hrnku promíchejte vodu s cukrem a droždím. Nechte stranou asi 5 minut, až droždí začne pěnit, pak vmíchejte olej.
    
- 
        Ve velké míse promíchejte mouku se solí. Uprostřed udělejte důlek a vlijte vzešlý kvásek s olejem. Promíchejte, až vznikne hladké těsto.
    
- 
        Hněťte ho asi 5 až 6 minut, až bude těsto pevné a nebude se lepit. Kouli těsta dejte do mísy, přikryjte navlhčenou vyždímanou utěrkou a nechte na teplém místě nejméně hodinu kynout, až zdvojnásobí objem.
    
- 
        Koření promíchejte se solí v misce, nakrájenou cibulku si také připravte do misky.
    
- 
        Na lehce pomoučené ploše a pomoučeným válečkem rozválejte těsto na čtverhrannou placku cca 22 x 36 cm a méně než 1 cm vysokou. Potřete ji olejem, rovnoměrně posypte kořením a nakrájenou cibulkou, nakonec sezamovými semínky.
    
- 
        Z delší strany placku stočte a v okrajích pevně zmáčkněte k sobě, aby se nerozbalovala. Rozkrojte ji na dva kusy a každý stočte do spirály, rozkrojený konec zastrčte dospodu. Spirály přikryjte utěrkou, aby neosychaly.
    
- 
        Pracovní plochu potřete trochou oleje a váleček poprašte mouku. Spirálu zmáčkněte a pak rozválejte na placku, potřete olejem a posypte sezamovými semínky, které válečkem zatlačte do placky. Přikryté placky nechte asi 15 minut na teplém místě odpočívat.
    
- 
        Placky pak můžete buď osmažit na troše oleje v pánvi, nebo je opéct nasucho. Smažte je nebo opékejte nasucho asi 4 až 5 minut z jedné strany, pak opatrně obraťte a smažte přikryté z druhé strany dozlatova. Nechte asi 2 minuty chladnout a pak podávejte nakrájené na čtvrtiny.
    
    PRIMA TIP: (Opečené) placky bing vydrží v ledničce až týden, pak stačí je znovu rozpéct na pánvi nebo v troubě.
    
        
                                                                
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                             
                    
                                        
                                    Čínské chlebové placky bing
                                                    
                        Zdroj: Marek Kučera
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Čínské chlebové placky bing
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Marek Kučera
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
    Vyzkoušejte i další recepty na netradiční chleby